/ SULI / Képzetlen kamaszok küzdel...
  2009-05-15

Képzetlen kamaszok küzdelmei

A gazdasági válság hatásai a képzetlen kamaszokat is sújtja. Azok a fiatalok vannak a legnehezebb helyzetben, akik 16 éves koruk körül abbahagyták az iskolát, hogy dolgozzanak – közülünk háromból egy munkanélküli.

A gazdasági válság szorításában a képzetlen fiatalok számára legnagyobb problémát a stabilitás hiánya okozhatja, amely egyre inkább növekszik, és nap mint nap jelen van az életükben.

- hirdetések -

A késő kamasz korosztály körében  kétszer olyan gyorsan növekszik a munkanélküliek száma, mint a munkaképes népesség egészének körében. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy ezek a fiatalok nehezen szabadulhatnak ebből a csapdából és még akkor sem szabadulhatnak, ha a gazdaság újra fejlődésnek indul.

Az ilyen tinédzsereknek az önfenntartás a legnagyobb probléma. Gyakran úgy fejezik be az iskolát, hogy nincs vagy nagyon gyenge képzettségük van. Az önálósodás, önfentartás megtanulása különben is nehéz feladat, ám lelkileg sokkal inkább megviseli az embert, ha nincs munkája, miközben albérletet, számlákat kell fizetnie...

Az eduline cikke alapján

A teljes cikk megtekinthető ITT

 

 Kapcsolódó cikkek