/ SULI / Angol nyelvórák a Magyar ...
  2012-04-17

Angol nyelvórák a Magyar Nemzeti Galériában

Rendhagyó angolórákat szervez április 25-től a Magyar Nemzeti Galéria: az új program keretében a gyerekek nem csak a műalkotásokkal ismerkedhetnek meg, hanem a játékos foglalkozások keretében angol szókincsüket is bővíthetik.

- hirdetések -

A program során a fiatalok a műalkotásokhoz kapcsolódó játékos nyelvi feladatokkal fejleszthetik idegen nyelvtudásukat, emellett pedig művészeti stílusokkal, technikákkal és a kreatív alkotás örömével is megismerkednek - tudatta közleményében az intézmény.

A foglalkozások két részből állnak: a kiállítótérben a műalkotások által inspirált témához kapcsolódóan feladatokkal, játékokkal fejlesztik a szakemberek a gyerekek angol szókincsét, beszéd, írás, olvasás és hallás készségét, majd a nyelvtani anyagot művészettörténeti ismeretekkel egészítik ki. A kiállítótéri foglalkozást kreatív alkotás követi, mely szorosan kapcsolódik a múzeumi angol óra tematikájához és alkalmat ad az óra során megszerzett ismeretanyag ismétlésére és elmélyítésére.

A nyelvórákra elsősorban iskolás csoportok jelentkezhetnek, de tanítás utáni időben egyéni érdeklődőket is várnak a szervezők. Részletes információk, a program ára, bejelentkezés és letölthető tematika a múzeum internetes oldalán érhető el.

(MTI)