/ SULI / Mit kell tudni az érettsé...
  2009-05-04

Mit kell tudni az érettségiről? - Mi vár rátok?

A mai napon a magyar írásbelivel megkezdődött az érettségi vizsgaidőszak. Mi a különbség a közép és az emelt szintű érettségi között? Hogyan jutnak el a feladatsorok a tanulókhoz? Mire lehet számítani az írásbeli és szóbeli vizsgákon? Tudj meg minél többet ezzel kapcsolatban!

Az írásbeli érettségi vizsgákat az emelt szintű, majd a középszintű szóbeli vizsgák követik. A középszintű írásbeli vizsgákat mindenki a saját intézményében írja meg, és a saját tanára javítja azokat, emelt szinten azonban különböző vizsgahelyszíneken több iskola diákjaival egyszerre tesznek tanúbizonyságot tudásukról. Ezeket a vizsgadolgozatokat központilag kijelölt tanárok javítják, akik egységes útmutató alapján végzik munkájukat.

- hirdetések -

Az emelt szintű szóbeli vizsgákra szintén a kijelölt vizsgahelyszíneken kerül sor, ahol a hivatal által kiválasztott tantárgyi bizottságok tagjai előtt számolnak be az érettségizők. Az említett érettségizők nem kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy saját tanáruk, vagy ismerősük vizsgáztassa őket. A középszintű szóbeli vizsgákat szintén a saját intézményben teszik le a tanulók, ahol az érettségi bizottságok elnökeit minden esetben az OH jelöli ki, miközben a vizsgáztatókat az iskolák igazgatója választja ki az ott oktató pedagógusok közül.

A teljes cikket itt olvashatod!

 

  Kapcsolódó cikkek