egyetem
#Suli, munka

Egyetemek és főiskolák rangsora

2011.02.17.
1 perces olvasási idő

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2010-ben is bekerült a tíz legnépszerűbb képzés közé a kommunikáció és médiatudomány szak, amelyre több mint 2200-an adták be a jelentkezésüket.

Akit a társadalomtudományi terület érdekel, huszonhárom egyetemi és főiskolai kar közül válogathat, a rangsor élén idén a Pázmány Péter Katolikus Egyetem áll.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kara, a Budapesti Corvinus Egyetem, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kara - a hallgatói és oktatói kiválóság alapján ezek az ország legjobb, társadalomtudományi szakokat indító felsőoktatási intézményei. A piliscsabai egyetem a tavalyi Felvi-rangsorban elfoglalt helyezéséhez képest nagyot javított, akkor ugyanis még csak az ötödik volt a legjobb egyetemi és főiskolai karok listáján. 2010 másik nyertese a Miskolci Egyetem, valamint a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola: előbbi a tizennegyedik helyet cserélte az ötödikre, utóbbi pedig tizenhárom helyet javított. Melyik egyetem áll az összesített, magyarországi intézményi rangsor élén?

Rangsor a felvételizők, a hallgatók és az oktatók teljesítménye alapján

2010-ben a legtöbb felvételiző a Budapesti Corvinus Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem társadalomtudományi karára, valamint a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolára jelentkezett, a Corvinus társadalomtudományi képzéseit több mint hétszáz diák jelölte meg első helyen. A bejutási arány a három felsőoktatási intézmény közül a BKF-en, míg a teljes mezőnyben a kis hallgatói létszámmal rendelkező Zsigmond Király Főiskolán, valamint a Nyíregyházi Főiskola Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán volt a legalacsonyabb.

(Forrás: Eduline)