/ RECEPTEK / Jércesaláta lisztérzékeny...
  2014-02-03

Jércesaláta lisztérzékenyeknek

Töltött káposzta, füstölt csülök, gulyás, chilis bab.. Unod már, hogy minden étel telít és elnehezíti a gyomrod? Készítsd el alábbi receptünk alapján a jércesalátát, melyre meginvitálhatod lisztérzékeny, keringési problémás, crohnos és gyomorfekélyes barátaid is.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell
  • 2 db burgonya
  • 1 db fejes saláta
  • 2 főtt tojás
  • 2 db alma
  • majonéz
  • tejföl

Elkészítés:

A csirkemellet és a meghámozott burgonyát megfőzzük. Ha kihűlt, csíkokra vagy kockákra vágjuk, és beletesszük egy tálba a két feldarabolt főtt tojással együtt.

Egy fej salátát vékony csíkokra vágunk, és hozzáteszünk 2 meghámozott, felkockázott savanykás almával együtt. Végül nyakon öntjük majonéz-tejföl fele-fele arányú keverékével. Behűtve fogyasztjuk, lehetőleg minél barnább kenyérrel.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

 

Receptek lisztérzékenyeknek