/ RECEPTEK / Töltött pulykanyak vashiá...
  2013-10-25

Töltött pulykanyak vashiányosoknak

A töltött csirkecombot mindenki ismeri, de próbáltad már a töltött pulykanyakat? Ha nem, akkor itt az idő, hogy kipróbáld ezt az ízletes finomságot. Vashiányos vendégeidet is bátran kínáld.

- hirdetések -


Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 30 dkg máj
  • 1 doboz gombakonzerv
  • 2 zsemle
  • só, bors, fokhagyma
  • vágott petrezselyemzöldje
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • majoranna
  • 3 tojás
  • 1 pulyka nyakbõr
  • 10 dkg zsír
     

Elkészítés:

Bevarrjuk a pulykanyakbõr keskenyebb végét. A májat, a lecsepegtetett gombakonzervet és a vöröshagymát ledaráljuk, hozzátesszük a darált húst, a beáztatott és kinyomkodott zsemléket, tojásokat és a fûszereket. Jól összekeverjük.
Megtöltjük a pulyka nyakbőrt, bevarrjuk a másik végét és tepsibe rakjuk a zsírral és 2 bögre vízzel. 180 fokon sütjük, többször meglocsolgatjuk a levével, megfordítjuk, locsolgatjuk, ropogós pirosra sütjük, kb 1 óran alatt. A vizet pótoljuk, ha szükséges. Ha a töltelék nem fér bele mind a bőrbe, mellé halmozzuk.
Felszeletelve, bármilyen körettel és savanyúsággal tálalható.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!

 

Receptek vashiányosoknak