máj
#Receptek

Máj egészben vashiányosoknak

2019.12.03.
1 perces olvasási idő

A máj rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, az egészséges és teljes étrend elengedhetetlen része! Vasban különösen gazdag, ezért fogyasztását kifejezetten ajánljuk vashiányosoknak.

Hozzávalók:

  • 1 1/2 kg sertésmáj
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 1 1/2 evőkanál só
  • 1/2 kávéskanál babérlevélpor
  • 1/2 kávéskanál majoranna
  • 6 gerezd zúzott fokhogyma

Elkészítés:

A májat este a hozzávalókkal egészben fűszerezzük, alufóliába becsomagoljuk, és így pihentetjük egy éjszakán át. Reggel egy jénai tál alját és oldalait hagymakarikákkal kirakunk. Beletesszük a májat, és annyi olajat öntünk rá, hogy legalább félig ellepje. A tálat befedjük, hideg sütőbe tesszük alulról a második rácsra. 300 fokon 15 percig, majd 200 fokon még 50 percig sütjük. Ha kész, az olajat óvatosan leöntjük. Tört burgonya illik hozzá. /Reggelre a máj levet ereszt, ezt sütés előtt le kell róla önteni./

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

vitamin