/ RECEPTEK / Gyöngybabos virsli
  2013-11-03

Gyöngybabos virsli

A gyöngybabos virsli gyorsan, egyszerűen elkészíthető. Kevés hozzávaló szükséges, amik ízükön kívül vastartalmukkal is hozzájárulnak az egészséges étkezéshez. Kell több érv ahhoz, hogy elkészítsd?

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 20 dkg fehér gyöngybab
  • 20 dkg spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg apró virsli
  • 4 dkg vaj
  • 1 csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A babot előző nap beáztatjuk vízbe. Főzés előtt leöblítjük, majd bő sós vízben megfőzzük. Amíg fő a bab, megtisztítjuk, megmossuk, és leforrázzuk a parajt. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A virslit felkarikázzuk.
A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a fokhagymát. Amikor a bab már puha, és nincs rajta sok lé, belekeverjük a megfuttatott fokhagymát, a forrázott parajt és a virslit. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük. Néhány percig forraljuk, és amikor megfőtt a virsli, tálaljuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

 

Receptek vashiányosoknak