/ RECEPTEK / Sonkás fejessaláta
  2013-10-02

Sonkás fejessaláta

Eleged van már azokból az ételekből, amik leterhelik a gyomrod? Amik után úgy érzed, hogy mozdulni sem bírsz? Készítsd el a lentebbi recept alapján a sonkás fejessalátát, és nem lesznek ilyen problémáid! Chronnal küzdők is fogyaszthatják ezt a salátát.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • Gépsonka 100 g
  • Fejessaláta 2 db
  • Alma 300 g
  • Trappista sajt 100 g
  • Kefir 200 ml
  • Majonéz 2 evőkanál
  • Só, citromlé, zöldpetrezselyem ízlés szerint

Elkészítés:

A megtisztított almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és citromlével meglocsoljuk.
A csíkokra vágott sonkát hozzáadjuk.
A kefirt ízesítjük a majonézzel, a sóval, citromlével, és ezt a mártást az almás sonkára öntjük, majd hideg helyre tesszük.
Tálalás előtt a megmosott, megszárított fejessalátát csíkokra vágjuk, és a kefires salátába forgatjuk.
Reszelt sajttal és apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!