/ RECEPTEK / Almaleves chronosoknak
  2013-08-13

Almaleves chronosoknak

Nyáron rengeteg alma van minden piacon és minden kertben. Készíts belőle frissítő és finom almalevest, amit chronosok is fogyaszthatnak, az alábbi receptünk alapján!

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • Alma 400 g
  • Búzaliszt 20 g
  • Só, szegfűszeg, citrom, egész fahéj ízlés szerint
  • Cukor egyéni tűrőképesség figyelembe vételével
  • Dúsításhoz:
  • Epres vagy vaníliás NUTRIDINK 100-200 ml (100 ml=150 Kcal)

Elkészítés:

A lehámozott, feldarabolt almát feltesszük főzni. A főzőlébe kevés sót teszünk, majd felforraljuk, hozzászűrjük a fahéjból, szegfűszegből, citromhéjból elkészített fűszeres levet és puhára főzzük az almát.
Közben lisztből kevés víz hozzáadásával habarást készítünk, mellyel besűrítjük a levest, és készre forraljuk.
Hasonlóképen készíthetünk egres/ribizke levest (az egrest, ribizkét áttörjük), meggylevest, őszibaracklevest.
Ha már langyosra hűlt az elkészített leves, belekeverjük a NUTRIDINKET.
Az ízesítésnél vigyázzunk, mert ha a levest NUTRIDINKKEL dúsítjuk, valószínűleg kevesebb cukor szükséges.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

 

 

Receptek chronosoknak