Almaleves chronosoknak
Nyáron rengeteg alma van minden piacon és minden kertben. Készíts belőle frissítő és finom almalevest, amit chronosok is fogyaszthatnak, az alábbi receptünk alapján!
- hirdetések -
Hozzávalók:
- Alma 400 g
- Búzaliszt 20 g
- Só, szegfűszeg, citrom, egész fahéj ízlés szerint
- Cukor egyéni tűrőképesség figyelembe vételével
- Dúsításhoz:
- Epres vagy vaníliás NUTRIDINK 100-200 ml (100 ml=150 Kcal)
Elkészítés:
A lehámozott, feldarabolt almát feltesszük főzni. A főzőlébe kevés sót teszünk, majd felforraljuk, hozzászűrjük a fahéjból, szegfűszegből, citromhéjból elkészített fűszeres levet és puhára főzzük az almát.
Közben lisztből kevés víz hozzáadásával habarást készítünk, mellyel besűrítjük a levest, és készre forraljuk.
Hasonlóképen készíthetünk egres/ribizke levest (az egrest, ribizkét áttörjük), meggylevest, őszibaracklevest.
Ha már langyosra hűlt az elkészített leves, belekeverjük a NUTRIDINKET.
Az ízesítésnél vigyázzunk, mert ha a levest NUTRIDINKKEL dúsítjuk, valószínűleg kevesebb cukor szükséges.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!
Receptek chronosoknak
- Zöldséges csirketekercs chronban szenvedőknek
- Gyorsan, egyszerűt! A burgonyaleves titka chronosoknak
- Zöldbabpüré leves chronosoknak
-
Zöldborsópüré leves chronosoknak