/ RECEPTEK / Zöldbabpüré leves chronos...
  2013-08-13

Zöldbabpüré leves chronosoknak

Nyár elején van a zöldbab idénye, ezért a nyár kezdete összefonódik a zöldbablevessel. Készítsd el a hűsítő levest te is, kínáld chronban szenvedő családtagjaidat, barátaidat!

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • Zöldbab (friss vagy mirelit) 300 g
  • Búzaliszt 20 g
  • Napraforgóolaj 2 evőkanál
  • Vöröshagyma 20 g
  • Fokhagyma 1 gerezd
  • Só, édes-neme pirospaprika, zöldpetrezselyem ízlés szerint
  • Dúsításhoz:
  • NUTRISON POWDER 3-5 evőkanál (+66-110 Kcal)

Elkészítés:

A megtisztított, összevágott zöldbabot enyhén sós vízben feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát egészben a levesbe, és készre főzzük.
Eközben az olajból, a lisztből a finomra vágott zöldpetrezselyemmel rántást készítünk.
Kevés hideg vízzel felöntjük
Az elkészült levesből az egész vöröshagymát és fokhagymát kivesszük, a zöldbabot áttörjük, és a rántással összeforraljuk.
Ha egy kicsit lehűlt, akkor keverjük hozzá az előzőleg feloldott NUTRISON POWDERT.
Apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!

 

Receptek chronosoknak