Paradicsomos káposzta
Unod már a sok húst, amit nap-mint nap megeszel? Tedd változatossá az étrended az alábbi receptünk segítségével. A paradicsomos káposztát lisztérzékenyeknek, gyomorfekélyeseknek és májproblémákkal küzdőknek is ajánljuk.
- hirdetések -
Hozzávalók:
- 1 kg fejes káposzta
- 4 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 púpozott evőkanál rizsliszt
- 3 csapott evőkanál cukor
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- őrölt kömény
- zellerzöld
- só
Elkészítés:
A megmosott és csíkokra vágott fejes káposztát kevés sós vízben feltesszük főni. Mikor a káposzta már majdnem megpuhult, az olajból és rizslisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és kissé megfonnyasztjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, és hideg vízzel felöntve simára keverjük. Amikor a káposzta megfőtt, ezzel a rántással besűrítjük, megcukrozzuk, zellerzölddel és őrölt köménnyel ízesítjük, és még egyszer összeforraljuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!
Még több recept gyomorfekélyeseknek |