/ RECEPTEK / Paradicsomos káposzta
  2013-08-09

Paradicsomos káposzta

Unod már a sok húst, amit nap-mint nap megeszel? Tedd változatossá az étrended az alábbi receptünk segítségével. A paradicsomos káposztát lisztérzékenyeknek, gyomorfekélyeseknek és májproblémákkal küzdőknek is ajánljuk.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 1 kg fejes káposzta
  • 4 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 púpozott evőkanál rizsliszt
  • 3 csapott evőkanál cukor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • őrölt kömény
  • zellerzöld

Elkészítés:

A megmosott és csíkokra vágott fejes káposztát kevés sós vízben feltesszük főni. Mikor a káposzta már majdnem megpuhult, az olajból és rizslisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és kissé megfonnyasztjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, és hideg vízzel felöntve simára keverjük. Amikor a káposzta megfőtt, ezzel a rántással besűrítjük, megcukrozzuk, zellerzölddel és őrölt köménnyel ízesítjük, és még egyszer összeforraljuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

 

 Még több recept gyomorfekélyeseknek