/ RECEPTEK / Sóskamártás vashiányosokn...
  2013-08-07

Sóskamártás vashiányosoknak

A sóska nem csak levesnek és főzeléknek jó, hanem mártásnak is! Készítsd el a sóskamártást a következő recept alapján, fogyaszd húsételek mellé. Nem csak vashiányosok, hanem lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

- hirdetések -



Hozzávalók:

  • 50 dkg friss sóska
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál rizsliszt
  • 2-3 teáskanál cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 1,5 dl tejföl


  •  

Elkészítés:

A sóskát megmossuk, a levelek szárát kitépjük, és a lereszelt vöröshagymával forró olajon addig pároljuk, míg teljesen pépes nem lesz. Ekkor meghintjük egy-két evőkanál rizsliszttel, és így kevergetve pirítjuk pár percig.
Ezután beletesszük a sót, a kristálycukrot, és felöntjük vízzel vagy csontlével. Hozzáadjuk a tejfölt, és még egyszer felforraljuk. Amikor kész, és kicsit lehűlt, merülőmixerrel pépesítjük, hogy teljesen sima legyen. Finom, édeskés és fanyar ízű mártást kapunk.
Feltétnek sült hús és / vagy tükörtojás adható hozzá. Kevés tört burgonyával kiadós ebéd.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

 

Receptek vashiányosoknak