/ RECEPTEK / Makréla fehérborban liszt...
  2013-08-20

Makréla fehérborban lisztérzékenyeknek

Nyárias ízeket kívánsz? Mit szólnál makréla és fehérbor kellemes kombinációjához? Próbáld ki alábbi receptünket és hagyd, hogy elrepítsen egy tengerparti, hangulatos étterembe az asztalod mellől. Lisztérzékenyeknek is bátran ajánljuk.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 4 db konyhakész makréla
  • 2 db sárgarépa
  • fél darab zeller
  • 1 csomag újhagyma
  • fél liter száraz fehérbor
  • 2 dl borecet
  • egész bors
  • 1 db babérlevél
  • tárkony
  • kakukkfű
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A makrélát sózzuk, és a főzőedénybe fektetjük. A tisztított zöldségeket szeleteljük, az újhagymát vastag szeletekre vágjuk.
A zöldségeket a fűszerekkel, a fehér borral, borecettel és vízzel lassan 25 percig főzzük. A makrélákra merjük és 200 fokos sütőben 15 percig pároljuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

 

Receptek lisztérzékenyeknek