/ RECEPTEK / Fetával töltött pulykamel...
  2013-02-28

Fetával töltött pulykamell spenótos rizzsel

Sajtok és húsok szerelmesei figyelem! Most következő receptünk bizton elnyeri mindkét rajongó tábor elismerését. Receptünk összeállításakor a vashiánnyal közdőkre is gondoltunk.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 50 dkg feta sajt
  • 1,2 kg pulykamell
  • 5 dl tej
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • kevés rozmaring
  • bors
  • 2 tasak előfőzött rizs
  • 40 dkg mélyhűtött spenót, vagy 1 kg friss
  • 25 dkg füstölt sajt

Hogyan készítsük el?

A pulykamellet szeletekre vágjuk, egy nagy tálba helyezzük. Minden szeletett megsózunk, fokhagymázunk és rozmaringozunk - aki szereti az ételízesítőt, azt is tehet rá. Ráöntjük a tejet, és hagyjuk így állni 35 percet. Közben a rizst ételízesítővel megfőzzük.

A friss spenótot kis olajon megfonnyasztjuk, sózzuk, majd a rizst és a spenótot összeöntjük, és jól átkeverjük. A pulykamellszeleteket deszkára tesszük, fetaszeleteket helyezünk a közepükre, felgöngyöljük, összetűzzük.
Tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálaláskor a spenótos rizs tetejébe tesszük a húsokat, sok sajtot szórunk rá.

Jó étvágyat kívánunk!

  Kapcsolódó cikkek