/ RECEPTEK / Narancslikőr lisztérzéken...
  2010-11-21

Narancslikőr lisztérzékenyeknek

A narancsikőr téli ital, melyet elegánsan csomagolva el is ajándékozhatunk.

- hirdetések -

Hozzávalók:

  • 1 nagy narancs
  • szegfűszeg
  • 1 liter 40 fokos pálinka
  • 40 dkg cukor

Elkészítés:

A narancsot megmossuk, kefével kissé megsúroljuk, majd szegfűszeggel körben megtűzdeljük. A pálinkát befőttesüvegbe öntjük, föléakasztjuk a narancsot úgy, hogy ne érjen bele a pálinkába. Lefedjük, és világos, meleg helyen 2 hónapig állni hagyjuk.Belekeverjük a cukrot, és ismét 2 hónapig hagyjuk pihenni. Közben a narancs átveszi a pálinka aromáját, és viszont, a pálinkába is bekerül a fűszeres narancsaroma. 4 hónap múlva fogyasztható.

Nehézség: közepes

 



 

Receptek lisztérzékenyeknek