/ RECEPTEK / Pulykahússaláta
  2010-08-07

Pulykahússaláta

A tél lassan véget ér, a természet már most kezd ébredezni. Éppen ezért most mi is egy tavaszt váró ötlettel rukkoltunk elő ezzel a saláta recepttel, amit cokorbetegek és chron betegségben szenvedők is bátran fogyaszthatnak.

Hozzávalók:

  • Pulykamell 400 g
  • Fejessaláta 200 g
  • Zöldbab 150 g (egyéni tűrőképesség figyelembe vételével)
  • Kefir 200 ml
  • Só, fehér bors, tárkony, zöldpetrezselyem ízlés szerint

Hogyan készítsük el?

A megfőzött pulykahúsról a bőrt lefejtjük, kicsontozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A kefirt fehér borssal, apróra vágott tárkonnyal összekeverjük, majd beletesszük a pulykahúst, a 2 cm-es darabokra vágott megfőtt zöldbabot, a levelire szedett megmosott, lecsepegtetett fejessalátát és az apróra vágott zöldpetrezselymet.

Lehűtve tálaljuk.

 

Még több recept

Jó étvágyat kívánunk!