/ PREVENCIÓ / Te mennyit tudsz az egész...
  2018-11-26

Te mennyit tudsz az egészségről?

Idén már negyedik alkalommal próbálhatod ki tudásod! Kezdődik a IV. Semmelweis Egészségverseny.
A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE) tagjai fontosnak tartják, hogy a megelőzés fontosságával minél korábban megismerkedhessenek az emberek, ezért évente több, mint 750 prevenciós órát tartanak középiskolásoknak, többek közt elsősegélynyújtás, drog, alkohol és dohányzás prevenció, valamint kardiovaszkuláris prevenció témakörökben.
 

- hirdetések -

Már negyedik éve rendezik meg a versenyt

Ezen gondolatok alapján született meg a Semmelweis Egészségverseny ötlete, amelynek célja az is, hogy a középiskolások egészségtudatosságát és egészségértését fejlesszük, hiszen az ő korosztályuk az, ahol a prevenciónak hatalmas jelentősége van az egészséggel kapcsolatos attitűdök kialakításában. Már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Semmelweis Egészségverseny a középiskolások számára.
 
    
 
2019. március második hétvégéjén, a verseny döntőjében a középiskolás diákok összemérhetik tudásukat a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjában. A reggeltől délutánig tartó megmérettetésen a versenyzésen kívül a jó hangulat garantált.
A jelentkezési határidő: 2018. december 2.!
 
  • 5 fős, 9-13. osztályos csapatok jelentkezését várják
  • egy osztályból több csapat is jelentkezhet
  • a verseny négy fordulóból áll

Itt jelentkezhetsz a versenye!  

  Egy ilyen verseny hatalmas élményt jelent a kamaszok számára, hiszen korban közel álló orvostanhallgatókkal találkozhatnak, akik nem kevésbé lelkesen oktatják, versenyeztetik őket az iskolai kereteken kívüli kötetlenebb, felszabadultabb formában. Talán ez a hangulat is hozzájárul ahhoz, hogy a szervezők eddigi tapasztalata szerint a diákok nagy energiát fektetnek a felkészülésbe, így egy igazán színvonalas és izgalmas versenyre kerülhet sor évről évre.

 
A BOE tagjai különböző feladatköröket látnak el mint szervezők, állomáskoordinátorok, önkéntesek, akik kísérik a csapatokat, valamint várják az egyes állomásokon a döntős diákokat. A döntő fő célja a diákok széleskörű egészségügyi ismereteinek felmérése és bővítése és idén is ennek a megvalósítására törekednek.
 
(Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete)