Mozgás

#Mozgás

337 db cikk a témában

Az ortopédus tanácsai a futószezonra
#térd
2023.04.17.

Az ortopédus tanácsai a futószezonra

Tavasszal sokan belevágnak a szabadtéri futóedzésekbe, amelyek azonban felkészülés nélkül akár sérülésekhez is vezethetnek. Dr. Dobos Márta, ortopédus a felkészülés és szükség esetén a kivizsgálás, kezelés jelentőségére hívja fel a figyelmet.

Spinning: tekerni élvezet!
#spinning
2023.04.13.

Spinning: tekerni élvezet!

Egy igazi testformáló és erőnlétjavító edzés: ez a spinning. A kerékpározásra alapozott aerobik óra nem csak a zsírégetésben segít, hanem az általános egészségi állapotodat is javítja, illetve fenntartja.

Hogyan maradj motivált az edzés során?
#fitt
2023.04.08.

Hogyan maradj motivált az edzés során?

A fogyni próbálóknál gyakori probléma, hogy pár héten belül elveszítik azt a motivációt, ami nélkülözhetetlen a mozgásnál. Ha úgy érzed, hogy nehéz az edzésprogramodat tartani, vagy már nem is érdekel annyira, mint az elején, akkor olvasd el ezt a cikket, hogy megtudd, hol vesztetted el a hited, és hogyan tudod visszaszerezni azt.

Mire jó a jóga?
#jóga
2023.04.06.

Mire jó a jóga?

A jóga a reneszánszát éli. Próbáld ki te is ezt az elképesztően hasznos és relaxáló sportot, hiszen az alapokat nem nehéz elsajátítani, és nem kell hozzá semmilyen drága felszerelés.

5 tipp, hogy felkészülj a sportszezonra
#sport
2023.04.01.

5 tipp, hogy felkészülj a sportszezonra

Ha már valaha versenysportoltál, tudod nagyon jól, hogy egy új idény kezdete rengeteg gyakorlással és felkészüléssel jár. Ami persze jó dolog, hisz azért sportolunk, hogy jól érezzük magunkat. De természetes, hogy néha picit idegesebb vagy a kezdetkor, különösen akkor, ha ez lesz az első idényed.

6 étel, amit soha ne egyél edzés után
#étel
2023.03.29.

6 étel, amit soha ne egyél edzés után

Ahhoz, hogy jó formában maradj, nem elég az edzőterem rendszeres látogatása. Ez még csak fél siker. A teljes siker érdekében kombinálnod kell a kardio- és súlyzós edzéseket egy egészséges, kiegyensúlyozott és tápláló étrenddel.

Éjt nappallá téve edzel, de nincs eredmény?
#fogyás
2023.03.28.

Éjt nappallá téve edzel, de nincs eredmény?

Napról napra keményebben edzel, de egy dekát sem adsz le? Néhány embernek sajnos lehetnek betegségei, melyek hasonló eredményekhez vezetnek. Ezeknek a betegségeknek több összetevője, és számos oka lehet. De mielőtt mindenféle betegségekre gyanakszunk, nem árt, ha megtudunk néhány tényt.

Így kezdj neki a mozgásnak, ha túlsúllyal küzdesz
#túlsúly
2023.03.24.

Így kezdj neki a mozgásnak, ha túlsúllyal küzdesz

A rendszeres testmozgás az egészséges életmód szerves része. Akár a fittség megőrzése, akár betegségmegelőzés, akár különböző problémák kezelése - pl. inzulinrezisztencia, cukorbetegség - miatt szánja rá valaki magát az edzésre, fontos, hogy bizonyos szabályokat betartson, különösen akkor, ha túlsúllyal küzd. Pancsó Gergely, személyi edző elárulta, vajon miként kezdjen neki a sportolásnak az, akin van jó néhány kiló súlyfelesleg.

A mozgás terápiás ereje
#mozgás
2023.03.21.

A mozgás terápiás ereje

Sokat ülsz, rossz a testtartásod, estefelé már minden részed sajog, mintha nem is tizenéves lennél. Ne csodálkozz ezen, a tested nem inaktivitásra lett kitalálva. A rendszeres testmozgás az egészséges életmód alappillére, ami szerepet játszik számos betegség megelőzésében. Ha nem mozogsz eleget, annak a negatív hatásai hamar jelentkeznek.

Edzés különböző bőrbetegségekkel
#edzés
2023.03.19.

Edzés különböző bőrbetegségekkel

Ha pattanástól, rosacea-tól vagy pikkelysömörtől szenvedsz, különösen nagy figyelmet kell szentelned arra, hogy védd a bőröd edzés közben. De ne hagyd, hogy a bőrproblémák eltántorítsanak a mozgástól! Íme, néhány ok, miért jó a mozgás a bőrödnek.

A jégkorongozás veszélyei
#jégkorong
2023.03.14.

A jégkorongozás veszélyei

Megállás nélküli, gyors és akciódús csapatjáték: a hoki az egyik legizgalmasabb sport. Országszerte léteznek ligák fiataloknak és felnőtteknek egyaránt, szóval nem számít, hogy milyen szinten vagy, a közeledben biztosan van egy csapat, amiben játszhatsz.

Eddz a kutyáddal
#kutya
2023.03.09.

Eddz a kutyáddal

Az ember legjobb barátja sokszor harcol az ember legnagyobb ellenségével - az elhízással. Mint az embereknél, az elhízás a kutyáknál is veszélyes lehet az egészségre, és mozgáskoordinációs, illetve szívproblémákat okozhat.

Gyors fogyókúra helyett változtass az életmódodon!
#diéta
2023.03.05.

Gyors fogyókúra helyett változtass az életmódodon!

Még nem késő elkezdened fogyókúrázni! Mielőtt viszont elkezdenéd, meg kell szabadulnod a rossz mentális szokásaidtól. A kulcs az átalakuláshoz az, ha teljes életmódváltást, nem pedig pusztán gyors fogyást akarsz elérni. A célod egy egészséges diéta és életmódváltás legyen!

Ekkor tilos nyújtani
#nyújtás
2023.02.22.

Ekkor tilos nyújtani

Kellemes, tiszta idő van, és elhatározod, hogy kimész egy kicsit futni. Felkapod a futócipődet és megcsinálod a szokásos kétperces nyújtást.