Mozgás

#Mozgás

337 db cikk a témában

#kate middleton
2011.04.29.

Edzés Kate Middleton-módra

Mivel Kate nagy súlyt fektet az aktív életmódra, a diétájával együtt egyszerűen fogyhat, illetve edzheti izmait. Valójában egy tapasztalt „fitness-nyuszi” és naponta legalább egy órát edz, a Clarence-házban felállított berendezések segítségével.

#mozgás
2011.04.20.

Testmozgás tizenéveseknek

Szükséged van testmozgásra, hogy megtartsd az egészséged. De mi történik akkor, ha figyelmen kívül hagyod a testmozgás fontosságát, s még nyáron is a számítógép előtt ülsz, és játszol a barátaiddal?

#mozgás
2011.03.30.

Miért hasznos a testedzés?

Valószínűleg már számtalanszor hallottad, hogy az aktív élet jót tesz a szervezetednek, de azt is, hogy segít, hogy jól is érezed magad? A megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás nem csak a testednek jó, hanem a hangulatodat is feldobja.

#sport
2010.11.27.

A 7 leghatásosabb testgyakorlat

A következő 7 gyakorlat mindenképpen hatásos, végezd azokat otthon, vagy a konditeremben. De ahhoz, hogy tényleg biztonságos és hatásos legyen az edzésed, mindenképpen alaposan figyelj oda a tanácsainkra! Ha először kezdesz el edzeni, ha egészségügyi problémáid vannak, vagy pedig rendszeresen gyógyszert szedsz, mindenképpen beszélj az orvosoddal, mielőtt neki látsz!

#teljesítmény
2010.11.20.

A teljesítménynövelő szerek

Ha versenysportoló vagy fitneszguru vagy, már biztos megfordult a fejedben, hogy hogyan tudnád a teljesítményedet fokozni.

#erőedzés
2010.09.23.

Erőedzés - Tizenéveseknek is ajánlott?

Az erőedzés a kiegyensúlyozott edzésterv alapvető részét képezi. Ide tartoznak az aerobik gyakorlatok és a nyújtó gyakorlatok. A rendszeres aerobikos gyakorlatok (mint a futás vagy kerékpározás) hatására az izmok hatékonyabban használják föl az oxigént, és erősítik a szívet és a tüdőt. Amikor súlyokkal végzel erőedzést, akkor az izmaiddal dolgozol a többlet kilók ellen (ezt hívják ellenállásnak). Ez erősíti és növeli a test izomtömeg mennyiségét azáltal, hogy keményebben dolgoztatja az izmaidat a szokásosnál.

#sport
2010.09.18.

Mozgás: avagy milyen sportot válasszak?

Biztos sokakban merült már föl ez a kérdés. Főleg a nyári szünet beköszöntével, mérhetetlenül sok szabadidőd van, amelyet szeretnél hasznosan eltölteni.

#focizás
2010.07.08.

Veszélyes a focizás?

Azt már tudjuk, hogy a bokszolók közül sokan szenvednek demenciában (elbutulásban), a fejet ért ismételt ütések miatt. Felmerül a kérdés, hogy a focizás során oly gyakran használt fejelés okoz-e hasonló tüneteket?

#sportolás
2010.06.02.

Testmozgás: keress új kihívásokat!

Az intenzív, rendszeres testmozgás fontos a szervezet számára. Elkezdeni azonban csak körültekintően, bizonyos szabályok betartása mellet szabad ...

#sport
2010.04.06.

Éhség ellen sport?

Aki sokat sportol, annál kevésbé jelentkezik éhségérzet. A vékonyabb nők esetében találóbb az előző kijelentés, a súlyfelesleggel küzdők viszont a sportolás ellenére is érzékelik az éhséget - állítják amerikai tudósok a fitforfun.de internetes portálon megjelent cikkben.