/ MOZGÁS

MOZGÁS kategória (347)

A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete (MTTOE) tiltakozik ama törvénytervezet ellen, amely az MTTOE tudomása szerint a heti öt testnevelési órát háromra kívánja redukálni, a másik kettőt pedig "játékos egészségfejlesztő testmozgásra" kívánja cserélni.
2011-10-24
Alig eszel, mégsem fogysz? Esetleg még többet is mutat a mérleg a hosszú önsanyargatás után, mint azelőtt? A fogyókúrák 95 százaléka azért nem sikeres, mert a diéta lassítja az anyagcserét. Ráadásul kalóriaszegény étrend mellett a szervezeted az energiát hasznosító izmokat is lebontja, de a diéta után csak a zsírt építi vissza.
2011-10-05
A túlsúlyosság megállapításához a jelenleg érvényben lévő gyakorlat szerint egyedül a testtömeg-indexet (BMI) veszik figyelembe. A szakemberek új módszert javasolnak.
2011-09-18
Unatkozol? Új kihívásokra vágysz? Természetesen bekapcsolhatod a TV-t és nézhetsz focit, röplabdát, teniszt, súlyemelést, tornát, aerobikot, vagy kimozdulhatsz, és végre valahára csatlakozhatsz az iskolai csapathoz, hogy ne csak nézd, de élvezd is ezeket a sportokat!
2011-09-07
Mi jut eszedbe először, ha azt hallod: extrém sport? Fejesugrás egy meredek szikláról? Száguldozás a hegyoldalon? Nézzünk hát szét az extrém sportok világában! Milyen hatással van az emberi testre ez a fajta igénybevétel és mi ennek a haszna?
2011-07-18
Egyes felmérések azt mutatják, hogy a kamaszok nem tartják be az ajánlott, napi szintű aktív mozgást.
2011-05-19
Mivel Kate nagy súlyt fektet az aktív életmódra, a diétájával együtt egyszerűen fogyhat, illetve edzheti izmait. Valójában egy tapasztalt „fitness-nyuszi” és naponta legalább egy órát edz, a Clarence-házban felállított berendezések segítségével.
2011-04-29
Szükséged van testmozgásra, hogy megtartsd az egészséged. De mi történik akkor, ha figyelmen kívül hagyod a testmozgás fontosságát, s még nyáron is a számítógép előtt ülsz, és játszol a barátaiddal?
2011-04-20
Valószínűleg már számtalanszor hallottad, hogy az aktív élet jót tesz a szervezetednek, de azt is, hogy segít, hogy jól is érezed magad? A megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás nem csak a testednek jó, hanem a hangulatodat is feldobja.
2011-03-30
Egyes tanulmányok szerint a magasabb BMI (testtömegindex) értékkel rendelkező gyerekek élvezik legjobban az aktivitást kiváltó játékokat.
2011-03-21
Több felmérés is egyértelműen kimutatta, hogy ma már igencsak nagy az igény valódi és hatásos fitnesz-programokra, edzésekre vagy tanácsokra. Nos, most következő írásunkban a 2011-es trendeket mutatjuk meg.
2011-02-18
A hideg szauna, vagy más néven a krioterápia, egy új módszer, mellyel szervezetünk fittségét, általános jó közérzetünket, immunrendszerünket erősíthetjük.
2011-01-06
A következő 7 gyakorlat mindenképpen hatásos, végezd azokat otthon, vagy a konditeremben. De ahhoz, hogy tényleg biztonságos és hatásos legyen az edzésed, mindenképpen alaposan figyelj oda a tanácsainkra! Ha először kezdesz el edzeni, ha egészségügyi problémáid vannak, vagy pedig rendszeresen gyógyszert szedsz, mindenképpen beszélj az orvosoddal, mielőtt neki látsz!
2010-11-27
Nincs még programod a háromnapos hétvégére? Böngéssz az ajánlataink között, hátha találsz valami érdekeset!
2010-10-29
Az erőedzés a kiegyensúlyozott edzésterv alapvető részét képezi. Ide tartoznak az aerobik gyakorlatok és a nyújtó gyakorlatok. A rendszeres aerobikos gyakorlatok (mint a futás vagy kerékpározás) hatására az izmok hatékonyabban használják föl az oxigént, és erősítik a szívet és a tüdőt. Amikor súlyokkal végzel erőedzést, akkor az izmaiddal dolgozol a többlet kilók ellen (ezt hívják ellenállásnak). Ez erősíti és növeli a test izomtömeg mennyiségét azáltal, hogy keményebben dolgoztatja az izmaidat a szokásosnál.
2010-09-23
<<  1 ... 20 21 22 23 24  >>