Mozgás

#Mozgás

337 db cikk a témában

#lustaság
2012.03.19.

A lustaság betegséghez vezet

Remélve, hogy többet megtudnak a renyheség betegségkeltő hatásáról, a Missouri Egyetem kutatói nemrég rábeszéltek egy csapat egészséges, aktív fiatal embert, hogy kevesebbet mozogjon.

#Szabó Krisztián
2012.03.07.

Élsportolók mesélnek: sprintereknek való világ

Szabó Krisztián kétszeres junior autókrossz Európa-bajnok, aki tavaly már a felnőttek között bontogatta szárnyait és nem vallott szégyent – többször is a dobogón pezsgőzhetett a legjobbak között. A magyar versenyzőnek idén még nehezebb dolga lesz, egyrészt mert most már tényleg számolnak vele az ellenfelek, másrészt meg azért, mert az érettségire készül.

#mozgás
2012.02.22.

A fizikailag aktívabb emberek boldogabbak

A fizikailag aktívabb emberek nagyobb lelkesedéssel néznek elébe a mindennapoknak, mint a mozgásban szegény életmódot folytató társaik - derült ki egy tanulmányból.

#Laura Dekker
2012.01.29.

A világ körüli hajóút veszélyei

Óriási visszhangot váltott ki a nemzetközi sajtóban, hogy Laura Dekker, a 16 éves holland tinédzser a világ legfiatalabbjaként egyedül körbehajózta a Földet. Milyen egészségügyi kockázatai voltak ennek a kalandnak?

#laura dekker
2012.01.23.

Egyedül kerülte meg a Földet a vitorlázó tini

A 16 éves Laura Dekker mostantól hivatalosan is a legfiatalabb ember, aki egyedül vitorlázta körbe a Földet. Az egyéves út január 22-én ért véget St. Maarten kikötőjében, ahová Dekker Guppy nevű kétárbocos hajója befutott.

#Nguyen Anasztázia
2012.01.18.

Élsportolók mesélnek: egy fiatal atléta tippjei

Újonnan induló sorozatunkban élsportolók mesélnek arról, a pályán és azon kívül mit tesznek azért, hogy még jobbak legyenek. Beavatnak bennünket az edzéseikbe, a táplálkozási szokásaiba, szinte mindenbe, ami a kulisszák mögött zajlik. Elsőként Nguyen Anasztáziáról olvashattok.

#fehérje
2012.01.12.

Fehérjével üzen a testnek a mozgás

Egerek izomsejtjeiben azonosítottak egy fehérjét, amely hírvivőként hozzájárul a testmozgás előnyös hatásaihoz - idézte amerikai kutatók eredményét a HealthDay című ismeretterjesztő portál.

#boksz
2012.01.08.

A boksz árt a tiniknek?

Az agykárosodás és az egyéb komoly fizikai sérülés kockázata túl veszélyessé teszik ezt a sportot - állítja egy kanadai gyermekorvos-csoport. A felhívásban arra ösztönözik kollégáikat, hogy tartsák távol a fiatalokat a boksz világától.

#edzés
2011.12.15.

A testedzés az agyat is tornáztatja

Hogy kiderítsék, van-e kapcsolat, és ha igen, milyen a testedzés és az agy teljesítménye között, írországi kutatók ülő életmódot folytató egyetemista fiúkat kértek fel arra a vizsgálatra, amelynek során a memóriateszt előtt kemény edzésen kellett részt venniük. Kiderült, hogy a testedzés bizony az agyat is tornáztatja.

#futópad
2011.11.26.

Égess több zsírt a futópadon!

A futópadok gyakran olyan érzést válthatnak ki belőled, mintha kísérleti patkány lennél. Be vagy zárva az edzőterembe, sehova nem jutsz és lassan az életedet is elunod. Nos, ez a kilátástalan helyzet gondolkodtatott el, hogy vajon a tudósok milyen módszerekkel tartják kísérleti alanyaikat a futópadon. Vajon ez a módszer működhet-e az embereknél is?

#allergia
2011.11.11.

Allergia az edzésre: halál a futópadon

Az elliptikus gépen való megterheléstől hányingered van? Volt már olyan érzésed, hogy ha még egy percet töltesz a futópadon, véged? Talán ez az egész nem csak képzelgés... Néhány ember valóban allergiás a testedzésre, és egy izzasztó edzésbe bele is halhatnak.

#testnevelés
2011.10.24.

A testnevelők tiltakoznak, hogy öt helyett csak heti három óra legyen

A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete (MTTOE) tiltakozik ama törvénytervezet ellen, amely az MTTOE tudomása szerint a heti öt testnevelési órát háromra kívánja redukálni, a másik kettőt pedig "játékos egészségfejlesztő testmozgásra" kívánja cserélni.

#bmi
2011.09.18.

A testtömeg-index „monnyon le”?

A túlsúlyosság megállapításához a jelenleg érvényben lévő gyakorlat szerint egyedül a testtömeg-indexet (BMI) veszik figyelembe. A szakemberek új módszert javasolnak.

#extrém sport
2011.07.18.

Extrém sportok minden szinten

Mi jut eszedbe először, ha azt hallod: extrém sport? Fejesugrás egy meredek szikláról? Száguldozás a hegyoldalon? Nézzünk hát szét az extrém sportok világában! Milyen hatással van az emberi testre ez a fajta igénybevétel és mi ennek a haszna?