Mozgás

#Mozgás

337 db cikk a témában

#cukorbeteg
2012.07.11.

Magyar cukorbeteg gyerekek versenyeznek Svájcban

12 országból több mint 150 egyes típusú cukorbeteg gyerek rúgja majd a bőrt, hogy csapatuk elnyerje a világbajnoki címet. A magyar csapat is készül a Diabétesz Junior Kupára, amely idén augusztusban, Svájcban lesz. A KamaszPanasz az edzésen kérdezte a gyerekeket és a szakembert.

#sport
2012.07.09.

Az élsportolók is izgulnak

Ki gondolná, hogy még egy élsportoló is izgul, mielőtt beugrik a medencébe? Hogy egy többszörös válogatott sztárfocista lába is remeg 11-es rúgás előtt? Úgy tűnik, hogy ezek a fiúk és lányok nemcsak felkészültek és erősek, hanem magabiztosak is, pedig valójában pont annyira izgulnak az Olimpián, mint te tesiórán, amikor kötélre kell mászni.

#sport
2012.07.05.

Egy kis mozgás senkinek sem árt!

Idén szeptembertől bevezetik a mindennapos testnevelést az általános és középiskolákban. A cél a gyermekek jelenlegi rossz egészségi állapotának jelentős javulása. Mit szóltok hozzá?

#olimpikon
2012.06.13.

A sport pszichológiája

Mindössze két pszichológus utazik a több mint 120 fős olimpiai csapattal a londoni ötkarikás játékokra – tudta meg a WEBBeteg. A sportolók lelki felkészültsége alapján azonban a szakemberek nem aggódnak.

#sport
2012.06.11.

Rebeka kipróbálta: egy hét a sport nevében

Múlt héten Rebeka egy kis életmódváltásra vállalkozott, és eldöntötte, hogy egy héten keresztül minden nap egy órát valamilyen sporttal tölt. Lássuk, hogyan alakul a kísérlete!

#hangágyú
2012.06.08.

Hangágyú a foci Eb-n

A szurkolók barátságtalan fogattatásban részesülnek a 2012-es Eb-n. A lengyel rendőrség átmeneti süketséget okozó hangágyúkkal készül a huligánok ellen. A fülhasogató szerkezet teherautókra kerül, ugyanis a rendőrfőnökök zéró toleranciát hirdettek a futballhuligánok ellen a foci Eb-n.

#Varga Norman
2012.06.02.

50 nap alatt futva Londonig

Budapestről startol a londoni olimpia nyitóünnepségére futó Varga Norman, aki 50 nap alatt 50 maratoni távot teljesítve érkezik a brit fővárosba július 27-re.

#Risztov Éva
2012.05.29.

Risztov Éva: „Köszönöm a plüssállatoknak!”

A KamaszPanasz stábja is eljutott a 31. Úszó Európa-bajnokság szombati versenynapjára, ahol mikrofonvégre kaptuk a debreceni versenyző Risztov Évát, valamint Cseh Lászlót, a tizenegyszeres nagymedencés Európa-bajnokot.

#pszichológia
2012.05.28.

Fejben dől el: pszichológia a sportban

"Fejben dől el a verseny" - mondja a sportpszichológus, és hogy nyomatékot adjon a megállapításnak, azonnal hozzá teszi, hogy rövidesen ezzel a címmel jelenik meg az a szakmai könyv is, amely részleteiben alátámasztja, megmagyarázza az állítást. A sportpszichológiáról, helyzetéről, elfogadottságáról beszélgetünk Lénárt Ágota ismert sportlövésszel, a SE Testnevelési és Sporttudományi Kar Pszichológia Tanszékének vezetőjével.

#sport
2012.05.20.

Mit sportoljunk nyáron?

Egy felmérés szerint a lányok csupán 11 százaléka mozog rendszeresen, azaz naponta legalább egy órát, a fiúknál valamivel jobb a helyzet, de nem sokkal, náluk 23 százalék ez az arány. Te mit sportolsz? A nyári szünidőre tervezel valamilyen aktív kikapcsolódást? Íme, néhány jó tanács.

#risztov éva
2012.05.13.

Risztov Éva: a maximumot kell kihozni magamból!

Május 21-től egy hétig szurkolhatunk a debreceni úszó Európa-bajnokságon induló magyar sportolóknak, közöttük Risztov Évának, aki márciusban, szintén a cívisvárosban, az országos bajnokságon, az 1500 méteres gyorsúszást megnyerve javított saját országos csúcsán, ezzel a világranglista élére került.

#sportnap
2012.04.11.

Sportnap a mozgássérült fiataloknak

Több mint 20 sportágat, köztük a kerekesszékes kosárlabdát vagy a lovaglást is kipróbálhatják az idei MERI Sportnap résztvevői április 14-én az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben.

#edzés
2012.03.29.

A testmozgás azonnal hat a génjeinkre

Már egyetlen edzés is elég ahhoz, hogy pozitív üzenetet küldjünk a génjeinknek. A mozgással szinte azonnal aktiválunk olyan géneket, amelyek az izomtónus növelésére ösztönzik a testünket.