Mozgás, fitnesz

#Mozgás #fitnesz

87 db cikk a témában

Hogyan nézhetsz ki jól edzés után is?
#lapos has
2024.04.17.

Hogyan nézhetsz ki jól edzés után is?

Nem feltétlenül kell izzadtan és lestrapáltan elhagynod az edzőtermet. Ezek a gyors tippek segítenek, hogy az öltözőből frissen, üdén és összeszedetten léphess ki, még ha az edzésed szörnyen fárasztó is volt.

A legjobb cipők edzéshez
#sport
2024.04.11.

A legjobb cipők edzéshez

Manapság bármelyik sportboltban ezer meg ezer féle cipőt kaphatsz. Vajon tényleg mind annyira hasznos, mint amennyire állítják? Félre a tévhitekkel, a KamaszPanasz összegyűjtötte a legjobb edzőcipőket és a leghasznosabb tippeket.

Mi az a kangoo?
#sport
2024.03.24.

Mi az a kangoo?

Furcsa, cipőre és korcsolyára egyaránt emlékeztető lábbeli, ugrabugráló mozdulatok - mindez egy aerobikteremben. Vidámság és örömugrálás. Így néz ki a kangoo kívülről. Furcsa, szokatlan változata az aerobiknak.

Biztonsági tippek tornához
#torna
2024.03.19.

Biztonsági tippek tornához

Sokan űzik ezt a mozgásformát, ki versenyszerűen, ki kedvtelésből, azért, hogy szép, kidolgozott alakja legyen. Azonban komoly veszélyeket is rejt magában a nehéz, erőt és ügyességet igénylő feladatok, mutatványok végrehajtása. Ahhoz, hogy biztonságosan sportolhass érdemes néhány tanácsot megfogadnod, betartanod.

Fitnesz hibák, amelyek szabotálhatják az edzést
#fitnesz
2024.03.11.

Fitnesz hibák, amelyek szabotálhatják az edzést

A gyakorlatok javíthatják fizikai, mentális és érzelmi egészséged, több energiát adhatnak, és még a társasági életet is fokozhatják. A szakértők napi 30 percet, heti 5 napot javasolnak. De nem árt ügyelni néhány buktatóra, amelyek több kárt okozhatnak, mint hasznot.

Egy sokkoló edzésprogram, a Tabata
#edzés
2024.02.25.

Egy sokkoló edzésprogram, a Tabata

Rendszeresen sportolsz, és az edzések már nem mindig érik el a kellő hatást? Amikor az edzéseid már nem hoznak fejlődést, nem jelentenek kihívást, és már csak a megszokott mozdulatokat végzed monotonon, olyankor kell egy hatalmas fordulat. Egy teljesen új dolog, amit még nem csináltál. Ha pont most keresed az újat, a kihívást, akkor próbáld ki a Tabata programot.

Mi az a TRX?
#TRX
2024.02.20.

Mi az a TRX?

Ma már rengeteg edzéstípussal találkozhatsz a fitnesztermekben, a lehető legkülönbözőbb elnevezésekkel. Sokszor már azt sem tudjuk, hogy mi mit jelent. Most segítünk megfejteni az egyik legnépszerűbb edzésformát.

Bemelegítésből a kevesebb többnek számít
#bemelegítés
2024.01.25.

Bemelegítésből a kevesebb többnek számít

A bemelegítés kötelezőnek számít a sportolás előtt, ám az átmozgató gyakorlatok a szükségesnél több energiába kerülnek, így a tényleges testmozgás során már csökkent teljesítménnyel kell számolni - összegzi egy kanadai tanulmány.

Reggeli előtti testmozgás
#testsúly
2024.01.04.

Reggeli előtti testmozgás

Szakértők szerint teljesen mindegy, hogy reggel vagy este mozogsz, a lényeg, hogy csináld. A reggeli testmozgás segíthet az elhízás megelőzésében és leküzdésében, mivel hatására fokozottabb a zsírégetés. Összeszedtük, hogy miért.

Honnan tudhatod, hogy edzésfüggő lettél?
#edzés
2023.12.12.

Honnan tudhatod, hogy edzésfüggő lettél?

A rendszeres mozgás jó, ha a mindennapi tevékenységeid közé tartozik. Dícséretes minden reggelt futással kezdeni, ahogy az is, ha az iskola utáni szabadidőd egy részét sportolásra szánod, hiszen ezzel sokat teszel annak érdekében, hogy egészséges maradj, növeld az állóképességedet, és megelőzz olyan, népbetegségnek mondható kórképeket, mint a szív- és érrendszeri problémák, cukorbetegség, daganatos elváltozások.

5 egyszerű fitnesz-trükk
#fitnesz
2023.11.19.

5 egyszerű fitnesz-trükk

A rendszeres testmozgás jegyében komolyan veszed az edzéseket, de nincs eredménye? A kevesebb néha több elv itt is érvényesül, azaz eddz kevesebbet, és arasd le a sikert! Pár apró tippel működni is fog.

Cukorbetegség és sport - Mit lehet és mire kell figyelni?
#cukorbeteg
2023.11.11.

Cukorbetegség és sport - Mit lehet és mire kell figyelni?

Imádod a mozgást, a sportokat? Mindez rendjén is volt, mielőtt kiderült, hogy cukorbeteg vagy. Most azonban aggódsz, vajon egészséges-e a számodra a sportolás? Cikkünkből megtudhatod mire kell figyelni, hogy továbbra is élvezhesd a sportolás örömeit.

Hogyan kezdj el edzeni? Tippek és trükkök
#edzés
2023.11.01.

Hogyan kezdj el edzeni? Tippek és trükkök

Az edzés vagy a fitnesz egész életen át segíthet megőrizni az egészségedet, illetve az alakod. Ám biztos, hogy jól csinálod? Vagy egyáltalán nem is csinálod? A KamaszPanasz összegyűjtött pár hasznos tippet az edzéstervedhez, amivel formába hozhatod magad.