Mozgás, fitnesz

#Mozgás #fitnesz

87 db cikk a témában

#sport
2014.01.19.

Védd a környezetet, fogyj videójátékkal!

Úgy véled, hogy a videójátékok csak a fotelhuszároknak valók? Gondold csak át még egyszer! A legújabb technika lehet a legjobb megoldás arra, hogy úgy tartsd a tested formában, hogy közben szórakozol is egyben, hiszen motiváló, személyre szabható, kényelmes és nem utolsósorban zsírégető elfoglaltságot jelent.

#fitnesz
2013.10.20.

A 20 legújabb fitnesz őrület

Trambulinos aerobic, TRX, cross fit, kangoo, kettlebell, úszó jóga és mezitlábas futás... Bemutatjuk neked a legújabb edzéstrendeket!

#fitnesz
2013.02.27.

A legújabb fitnesz trendek

Felejts el minden aerobik órát, súlyzót és biciklit. A legújabb fitnesz trendek szerint a legjobb felszerelés nem más, mint a saját tested és a saját súlyod. 2013-ban új fitnesz dimenzióba léptünk: a saját súlyunkkal való edzések éve ez.

#fitt
2012.11.28.

SuperBetter: egy játék az egészségedért

A SuperBetter egy alkalmazás, amit szintén San Francisco-ban, a Health 2.0 konferencia keretén belül ismertem meg. Rendkívül izgalmas ötletnek találom, ezért a cikkben egy kicsit bővebben szeretném bemutatni!

#edzés
2012.03.29.

A testmozgás azonnal hat a génjeinkre

Már egyetlen edzés is elég ahhoz, hogy pozitív üzenetet küldjünk a génjeinknek. A mozgással szinte azonnal aktiválunk olyan géneket, amelyek az izomtónus növelésére ösztönzik a testünket.

#mozgás
2012.02.22.

A fizikailag aktívabb emberek boldogabbak

A fizikailag aktívabb emberek nagyobb lelkesedéssel néznek elébe a mindennapoknak, mint a mozgásban szegény életmódot folytató társaik - derült ki egy tanulmányból.

#allergia
2011.11.11.

Allergia az edzésre: halál a futópadon

Az elliptikus gépen való megterheléstől hányingered van? Volt már olyan érzésed, hogy ha még egy percet töltesz a futópadon, véged? Talán ez az egész nem csak képzelgés... Néhány ember valóban allergiás a testedzésre, és egy izzasztó edzésbe bele is halhatnak.

#mozgás
2011.03.30.

Miért hasznos a testedzés?

Valószínűleg már számtalanszor hallottad, hogy az aktív élet jót tesz a szervezetednek, de azt is, hogy segít, hogy jól is érezed magad? A megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás nem csak a testednek jó, hanem a hangulatodat is feldobja.

#erőedzés
2010.09.23.

Erőedzés - Tizenéveseknek is ajánlott?

Az erőedzés a kiegyensúlyozott edzésterv alapvető részét képezi. Ide tartoznak az aerobik gyakorlatok és a nyújtó gyakorlatok. A rendszeres aerobikos gyakorlatok (mint a futás vagy kerékpározás) hatására az izmok hatékonyabban használják föl az oxigént, és erősítik a szívet és a tüdőt. Amikor súlyokkal végzel erőedzést, akkor az izmaiddal dolgozol a többlet kilók ellen (ezt hívják ellenállásnak). Ez erősíti és növeli a test izomtömeg mennyiségét azáltal, hogy keményebben dolgoztatja az izmaidat a szokásosnál.