Lélek

#Lélek

1439 db cikk a témában

#párkapcsolat
2009.07.24.

A boldog párkapcsolatok titkai

Egy jó kapcsolat nem működik magától – tenni kell érte. Csokorba gyűjtöttük nektek, mire érdemes odafigyelni, hogy szerelmetek tartós maradhasson.

#költözés
2009.07.22.

A költözködés veszélyei

Az életük során háromnál több alkalommal lakóhelyet változtató fiatalok között sokkal magasabb az öngyilkossági kísérletek aránya. A szülők figyelmét sokszor annyira lekötik a költözés részletei, hogy észre sem veszik, a változás mekkora hatást gyakorol gyermekük lelki világára.

#szex
2009.07.20.

Szado-mazochizmus

A mazochizmus a szexuális perverziók közé tartozik, amelyben a szexuális kielégülés a személy által igényelt szenvedéshez vagy megalázáshoz kötődik.

#hazugság
2009.07.15.

Amiről az új barátnők hazudnak?!

Kétségtelen tény, hogy a fiúk és a lányok igénybe veszik a füllentés művészetét a párkapcsolatuk kezdetén. Ezt azért csináljuk mert ha szeretünk valakit, le akarjuk nyűgözni, be akarjuk bizonyítani hogy mi vagyunk a számára a legideálisabb partner. Sokak szerint a lányok ezt az eszközt sokkal gyakrabban veszik igénybe mint a fiúk. Ez azt jelenti hogy a lányok bizonytalanabbak? Esetleg azt hogy a fiúk becsületesebbek? Ki tudja..

#szex
2009.07.07.

Daloljunk a szexről?

Szexuális tartalmú, szexuális vonatkozású üzenetet közvetítő popzenét kedvelő fiatalok körében sokkal gyakoribb a korai életkorban elkezdett nemi élet, illetve a közösülés nélküli szexuális tevékenység.

#szakítás
2009.06.30.

Fiúk, sírjatok nyugodtan! – Avagy hogyan dolgozzuk fel a szakítást?

Az első igazi, romantikus párkapcsolatok egész életünkön át kísérnek. Néhányan azt hiszik, hogy az első szerelmük örökké tart, mások pedig csak remélni tudják, hogy a kapcsolatuk sokáig eltart majd. Azonban amikor eljön a szakítás, hát az sajnos szinte sohasem fájdalommentes. A fiúk gyakran meglepődnek, hogy egy kapcsolat milyen rosszul zárulhat le, és hogy igenis fájhat. A pasik sokszor ilyenkor a legsebezhetőbbek, magányosnak érzik magukat. Ugyanakkor meglepődve állnak: „hogy most akkor hogyan is tovább?”.

#szerelem
2009.06.22.

Szerelem első látásra

Nagyszerű beharangozója lehetne, egy új romantikus vígjátéknak. De vajon a valóságban létezik ilyen? Mint a mesékben, „a királylány megpillantja a herceget a fehér lovon, és első pillantásra beleszeret, tudja, hogy egymásnak lettek teremtve”… De most komolyan tényleg létezik első látásra szerelem?

#szingli
2009.06.08.

Szingliként is boldogan

Manapság már egyre inkább érezzük a nyomást, hogy kapcsolatban kell lennünk. Azt hiszem a legnagyobb hiba a társadalom felfogásából adódik. A szingliség egy külön kategóriának, életstílusnak számít, amiből a legtöbben szeretnének kitörni. Több, kevesebb sikerrel…

#irigység
2009.04.24.

Irigység, féltékenység

Nagyon sokan irigykedve élik le az egész életüket, elpazarolva a csak nekik megadatott saját életüket. Pedig az irigység csúnyává tesz, nem csak kívül, hanem belül, a lélekben is rombol, torzít, pusztít. Az irigység kizárólag saját,újra és újra lendülő teljesítménnyel, önmagunk megismerésével, alakításával és elfogadásával védhető ki.

#öngyilkosság
2009.04.05.

Hogyan segíts barátodon, ha az öngyilkos akar lenni?

Az öngyilkossági kísérlet rossz, hibás, de sajnos gyakori megoldás az élet kríziseiben, nehéz, megoldhatatlannak vélt szakaszaiban, pillanataiban! Többek között bizonyítványosztáskor, szerelmi csalódásban, valamilyen veszteség esetén a leggyakoribb. De soha sem a problémák megoldása!

#online
2009.04.01.

Online randin is védekezz!

A netes randizás előnye, hogy teljesen ismeretlenekkel ismerkedhetsz össze, olyanokkal, akiknek fogalmuk sincs az iskolai jegyeidről, szülői hátteredről, baráti kapcsolataidról, így teljesen új lappal indulhatsz! Ám az online ismerkedésnek megvannak a veszélyei is, ezért fontos, hogy légy észnél!

#önvagdosás
2009.02.25.

Önvagdosás

Megsebesíted, vagy megvágod magad egy hegyes tárggyal - ezt hívják önvagdosásnak. A legtöbb önvagdosó lány, de persze fiúk is csinálják. Azok, akik megvágják magukat általában a csuklójukon, karjukon, lábukon, esetleg a hasukon teszik.

#örökbefogadás
2009.02.23.

Örökbefogadás

Igen nehéz és kényes téma. Az örökbefogadás tényének feldolgozása egy fiatal számára rendkívül nagy törést okozhat a lelki életében, ha azt a nevelőszülők nem a megfelelő módon és időben közlik. Azonban ha a kiegyensúlyozott és harmonikus légkörben nevelődik mindez könnyen átvészelhető.