Lélek

#Lélek

1440 db cikk a témában

#edző
2010.03.17.

Ami egy jó edző-diák kapcsolathoz kell (2. rész)

Az iskolai vagy az iskolán kívül trénerek akár többek is lehetnek, mint egy sima edző, aki segít neked, hogy kordában tartsd magad. A sporton keresztül ugyanis rengeteg dolgot megtanulhatsz, amit kiválóan alkalmazhatsz a későbbiek során az életedben. Emellett ha jó kapcsolat van közted és az edződ között az még inkább csak segíti azt, hogy a legjobbat hozd ki magadból az adott sportban.

#facebook
2010.03.09.

Facebook-mánia: Az életünkbe is kerülhet

Az önbizalomhiányos emberek előszeretettel ismerkednek a világhálón keresztül. Sajnos ez lett a veszte annak a brit lánynak, akit megerőszakolt, majd meggyilkolt egy pszichopata férfi. Mivel a közösségi portálokon bárki, bármilyen hamis adatot megadhat magáról, nem árt az óvatosság ilyenkor. Milyen hátrányai vannak még a Facebook-őrületnek?

#szülők
2010.03.09.

Jó, ha a szülő szigorú?

Íme néhány hír a szülők és a tizenévesek számára. A szülő uralkodik! Ezt gyakran nehéz elhinni, és igaz, hogy a fiatalok nem mindig tartják be a szabályokat. Kutatások viszont kimutatták, hogy azok a fiatalok, akiknek szüleik határokat szabnak, előnyben vannak azokkal a fiatalokkal szemben, akiknek nem állítanak korlátozásokat.

#depresszió
2010.03.07.

Depresszió - Hogyan kezeljük természetesen?

"Sajnos az édesanyám depressziós. Milyen természetes módszerekkel tudná kezelni magát? Nem működik jól sem a pajzsmirigye, sem a mája." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#randi
2010.03.04.

Vonzódom hozzá, hogyan kezdeményezzek beszélgetést?

"Tetszik nekem egy fiú, minden pénteken találkozunk egy tanfolyamon. Az órákon folyton engem néz, ezt már a barátnőim is megjegyezték. Nem tudom, hogy elmondjam-e neki, hogy tetszik, vagy inkább ne. Félek, hogy neki nem tetszem és így nekem kínos lesz." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#sport
2010.03.03.

Ami egy jó edző-diák kapcsolathoz kell (1. rész)

Az iskolai vagy az iskolán kívül trénerek akár többek is lehetnek, mint egy sima edző, aki segít neked, hogy kordában tartsd magad. A sporton keresztül ugyanis rengeteg dolgot megtanulhatsz, amit kiválóan alkalmazhatsz a későbbiek során az életedben. Emellett ha jó kapcsolat van közted és az edződ között az még inkább csak segíti azt, hogy a legjobbat hozd ki magadból az adott sportban.

#házi kedvencek
2010.02.21.

Kedvenceink az ágyunkban (1. rész)

Nemcsak a filmekben, de közvetlen környezetünkben is biztos tudunk olyan embert, aki a háziállatával alszik, vagy éli mindennapjait. Lássuk, hát, hogy milyen hatással van az állatokkal való együttélés az egészségünkre és, hogy mit tehetünk meg annak érdekében, hogy kedvencünkkel való kapcsolatunk egészséges legyen!

#mobiltelefon
2010.02.15.

Szexting: szerinted is büntetni kell a meztelen fotók küldözgetését?

Az MTV-AP szeptemberi közvélemény kutatása arról számol be, hogy 14 és 24 év közötti fiatal felnőtteknél 10-ből 1 osztott meg magáról meztelen képet mással, és 15%-uk kért meg mást arra, hogy küldjön neki magáról meztelen képet vagy video-t. A fiatal felnőttek másik 8%-a kért meg mást, hogy küldjön meztelen fényképet valakiről, akit személyesen ismertek.

#terapeuta
2010.02.13.

Mikor érdemes terapeutához fordulni?

Erik néhány évvel ezelőtt terápiára járt, amikor szülei válófélben voltak. Habár már nem jár, úgy érzi, az a két hónap, amit a kezeléssel töltött, segített neki átvészelni a nehéz időket, amíg szülei rendezték nézeteltéréseiket.

#férfigyűlölő
2010.01.30.

Férfigyűlölet - egy létező betegség

Ez nem csak egy szakításra adott reakció, hanem komoly lelki betegség is lehet. A neve androfóbia, magyarul pedig hogy irtózás a férfiaktól.

#boldogság
2010.01.28.

Genetikai oka van a boldogságnak?

A 2009-es év olyan volt, amit kevesen fognak hamar elfeledni. De az idő, ami elmúlt, képessé tesz, hogy átvészeljük a kihívásokat, amik először nyomasztónak tűnnek. Ahogy sok millióan fájdalmasan megtanulták, nem tudjuk tejesen kontrollálni a környezetünket. Habár meglepően gyakran kontrollálhatjuk a hatásukat a jókedvünkre.

#házi kedvenc
2010.01.25.

Házi kedvenceid gondoskodnak az egészségedről. 3. rész

Az állatok jókedvet sugároznak a mindennapjainkba. De most nem csak arról az érzésről beszélünk, hogy boldogok vagyunk ha körülöttünk vannak, hanem a kedvenceink segítenek nekünk egészségesnek lenni, és úgy is maradni.

#düh
2010.01.23.

A tinik dühösebbek, mint a felnőttek?

Egy új kutatás szerint a fiatalabbak hajlamosabbak dührohamokra, mint a felnőttek. Csak 18 éves és idősebb emberek vettek részt a kutatásokban, de szerintem a tinik düh-foka is van olyan magas, mint a fiatal felnőtteknek.