Lélek

#Lélek

1440 db cikk a témában

#család
2010.08.07.

Származás - lelkileg megvisel

"Nem tudom, hogy honnan származom. Azt tudom, hogy apukám tiszta magyar, de az anyukámnak az apukája sváb, az anyukája viszont olyan, mintha cigány lenne. Nem vagyok benne biztos, nem tudom, és megkérdezni sem merem. Hogyan jöhetnék erre rá biztosan? Mindig úgy képzelem el magam, mint egy cigányt, mióta nagyon régen egy osztálytársam lecigányozott." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#önbizalom
2010.08.06.

Nincs önbizalmam! - A szakértő válaszol

"14 éves fiú vagyok, és elég sokszor meggyűlt a bajom amiatt, hogy alig van, vagy egyáltalán nincs önbizalmam... Eléggé félek az új emberektől, nem szívesen megyek ki a házból, és már kezd zavaró lenni ez a rettegés. Pszichológushoz nem szeretnék menni." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#bébiszitter
2010.08.03.

Bébiszittelési alapok - Tudd, hogy mire számíthatsz!

Minden család és ezáltal minden gyerek kicsit más, ezért a gyermekfelügyeletben is sok változó dolog lehet. Ha előre megtudod, hogy mire is számíthatsz, az nem csak téged tesz sokkal felkészültebbé, de mindannyian sokkal jobban fogjátok élvezni is a felügyeletet!

#gyerekfelügyelet
2010.08.02.

Bébiszittelési alapok - Végig figyelj a gyerekekre!

Nem számít, hogy régóta bébiszitterkedsz vagy még kezdő vagy-e. Bármilyen régóta is csinálod, a munkád kizárólag a bébiszitterkedés, és semmi más. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem mehetsz ki a fürdőszobába, de ezen kívül minden egyes percben ott kell lenned a gyerekek mellett!

#bébiszitter
2010.07.31.

Bébiszitter leszek: Biztonságban a medencében

Nos, tegyük fel, hogy a ház ahol felügyelsz, rendelkezik egy medencével. Az első gondolatod biztos az, hogy nyár idején nincs is jobb időtöltés a gyerekeknek, mint a medencében játszani! De a medencék legyenek csecsemő méretűek, vagy úszómedencék, rengeteg veszélyt hordoznak magukkal! Ebben a cikkükben pár hasznos tanácsot szeretnék adni, a medencés felügyelettel kapcsolatban!

#bébiszitter
2010.07.31.

Bébiszitter leszek: Biztonságban, a medencében (2.rész)

Nos, tegyük fel, hogy a ház ahol felügyelsz, rendelkezik egy medencével. Az első gondolatod biztos az, hogy nyár idején nincs is jobb időtöltés a gyerekeknek, mint a medencében játszani! De a medencék legyenek az csecsemő méretűek, vagy úszómedencék, rengeteg veszélyt hordoznak magukkal! Ebben a cikkükben pár hasznos tanácsot szeretnék adni, a medencés felügyelettel kapcsolatban!

#bébiszitter
2010.07.29.

Gyermekfelügyelet – telefonszámok, amiket érdemes tudni

Bébiszitternek lenni felelős feladat, éppen ezért nem árt tudni, hogy hogyan, mikor és hol tudsz segítséget kérni. Természetesen, ha a kicsi Bence dührohamot kap, ha nem hagyod hogy magáévá tegye a gigaméretű nutellát, akkor azt tudod kezelni. Ám ha eszik egy kicsit, és kiderül, hogy a szegény gyerek mogyoróallergiás akkor már nagyobb bajban vagy.

#szakítás
2010.07.28.

Hogy könnyebb legyen a szakítás...

A legtöbb esetben legalább az egyik félnek nagyon fájó tud lenni, amikor egy párkapcsolat véget ér, s ilyenkor mindent megtesznek, csak hogy „véletlenül” az utcán, bevásárlás közben találkozzanak volt partnerükkel. De talán nem is a szerelem az, ami a fájdalmat okozza a szakítás után, hanem a búcsúzástól való félelem.

#bébiszitter
2010.07.28.

Bébiszitter leszek: Légy felkészült!

Lili nagyon szereti a gyerekeket. Ha valamilyen családi összejövetel volt, mindig ő törődött a család kisebb tagjaival. Rengeteget játszott velük és remek elfoglaltságokat talált ki számukra. Aztán mikor nyár lett és Lili munkát akart keresni, az anyukája egy egyértelmű ötlettel állt elő. Légy bébiszitter!

#stressz
2010.07.27.

A stressz befolyásolja a párválasztást

Pszichikai nyomás hatására változik ítélőképességünk: a stressz nagyban befolyásolja a párválasztást – legalábbis a férfiak esetében – állítják kutatók a Proceedings B című folyóiratban megjelent tanulmányukban.

#bébiszitter
2010.07.27.

Bébiszitter leszek: Kezdjük el!

Lili nagyon szereti a gyerekeket. Ha valamilyen családi összejövetel volt, mindig ő törődött a család kisebb tagjaival. Rengeteget játszott velük, és remek elfoglaltságokat talált ki számukra. Aztán mikor nyár lett, és Lili munkát akart keresni, az anyukája egyértelmű ötlettel állt elő. Légy bébiszitter!

#szerelem
2010.07.24.

Miért ráz le a barátom?

A barátomat már 1 hónapja nem láttam. Csak msn-en beszélünk. Pedig nem is lakik messze. Többször mondtam neki, hogy találkozzunk, de ő mindig valami kifogást talált. Most azt találta ki, hogy ideges, és azért nem. Több ilyen nem hihető dumája volt, és ez már engem nagyon zavar. Talán én vagyok nagyon nyomulós?

#szerelem
2010.07.23.

Szerelem harmónia nélkül

Kedves szakértő! Lehetséges, hogy egyszerre szeretek valakit és ugyanakkor nem jövök ki vele? Ha igen, hogyan lehet túljutni a nehézségeken és hogyan lehet egy egészséges párkapcsolatot építeni? Egyikünk se akar szakítani, de jelenleg mégis ez a megoldás lenne a legjobb. Kérem, segítsen!