Lélek, család

#Lélek #család

289 db cikk a témában

#változtat
2017.01.01.

Miért nem sikerül megtartani az újévi fogadalmat?

Miért nem sikerült már megint betartani a szilveszteri fogadalmakat? Mostanra már az első fogadalmak elbuktak. Miért? Lássuk, melyek azok a csapdák, amiket ha elkerülünk, akkor a 2017-es évben biztosabban elérhetjük céljainkat.

#karácsony
2016.12.29.

7 tipp a karácsony utáni lehangoltság megelőzésére

A karácsony a partik, az ajándékok és a családi együttlét időszaka, sok meghittséggel és mókával. Így nem meglepő, hogy amikor jön január, elmúlik a karácsonyi hangulat. De ne aggódj, van néhány remek ötletünk arra, hogyan birkózz meg a karácsony utáni időszakkal!

#szülők
2016.11.15.

Hogyan beszélj a szüleiddel?

Sokszor nem könnyű közös nevezőre jutni az ősökkel, mert teljesen úgy fest, mintha direkt az ellenkezőjét szeretnék, mint amit te. De miért? Korábban mindent meg tudtatok beszélni. Mikor váltak ilyen furcsává?

#boldog
2016.09.26.

Hogyan légy boldogabb 30 percen belül?

Ahhoz, hogy boldogabb legyél, nem feltétlenül szükséges, hogy a hosszú távú álmaid megvalósuljanak. Akár most azonnal hozzákezdhetsz az első lépések megtételének! A következő 30 percben próbálj ki párat alábbi tippjeink közül!

#honvágy
2016.09.16.

Hogyan birkózz meg a honvággyal?

Az egyetem elkezdése mindenkinek nagy változást jelent: egy teljesen idegen helyen kell új életet kezdened. Így lehetőséged adódik arra, hogy kicsit eltávolodj a családtól és barátoktól, és tegyél egy nagy lépést az önálló élet felé! Mit tegyél, ha ebben az izgalmas kalandban mégis rád tör a honvágy?

#lánykérés
2016.08.30.

Mikor kéri már meg a kezem?

Egyre több lány száján csúszik ki, hogy én még nem akarok férjhez menni, még ráérünk, mégis a kapcsolat egy bizonyos pontján túl úgy érezhetik, hogy ideje lenne a lánykérésnek. Ezt az érzést csak tovább fokozza, hogy lépten-nyomon olyan eljegyzési videókba futunk bele a neten, amik valamilyen extrém vagy különleges módon teszik közszemlére a párok egyik legkülönlegesebb közös pillanatát.

#hangulat
2016.04.14.

Mi az a bipoláris zavar?

Mi a közös Juhász Gyulában, Ernest Hemingway-ben és Vincent van Gogh-ban? Mindegyikük bipoláris zavarban szenvedett. Mi az a bipolaritás? Miért van az, hogy egyik pillanatban a depressziós ember kifejezetten jól érzi magát, boldog, aztán pedig a mélységbe zuhan a hangulata?

#relaxál
2016.04.09.

Relaxálj! Gyakorlatsor a feszültség csökkentéséért

Készülj fel, találj egy csendes helyet, ahol egyedül lehetsz! Tedd ki az ajtóra a „Ne zavarjanak” táblát! Rendezd el úgy a szobát, hogy a legjobban érezd magad benne! Akár be is sötétíthetsz. Tegyél fel lágy zenét. Gyújts meg néhány füstölőt. Most kezdj el lassan lélegezni … lélegezz … lélegezz!

#homoszexualitás
2016.02.20.

Mi köze a homoszexualitásnak a családi gyökerekhez?

Míg itthon azt láthatjuk, hogy minden harmadik fiatalnak megfordul a fejében, akár csak fantázia szintjén is, hogy vajon melyik nemhez vonzódik jobban, a világ más országait, kultúráit szemlélve feltűnik, hogy a homoszexualitás, a nemi érés és a szexuális orientáció zavarai erősen társadalom- és történelem-függőek.

#önkép
2016.01.11.

Ki vagyok én valójában?

Biztos jártál már úgy, hogy puzzle-t akartál kirakni, de elkeverted az eredeti mintát, esetleg egy másik puzzle mintáját akartad kirakni és közben érezted, hogy valami nem stimmel. Ma ezt érzem a tizenévesekkel kapcsolatban, akik próbálják összerakni magukat és egymást, csak senki nem mutatja meg, hogy is nézhet ki a teljes kép. Ebben a cikkben erre a kérdésetekre próbálok válaszolni.

#fogyókúra
2016.01.01.

Miért nem szeretjük az újévi fogadalmakat?

Szilveszter és az újévi fogadalmak. Minden év elején megfogadunk valamit, azután persze nem lesz belőle semmi. Ezért aztán már nem is szeretünk fogadalmakat tenni. Mert „úgyis belebukunk”, mert „úgysem sikerülhet”. Igazunk van, ha így gondolkodunk?

#daganat
2015.12.23.

A rákbetegség és az ünnepek

A rákos betegek és családtagjaik az ünnepek alatt vegyes érzelmekkel küzdenek. Boldogság, aggodalom és nagy érzelmi hullámzások. Sokan nem tudják, hogyan tartsák meg a tradíciókat úgy, hogy közben minden másra is oda kell figyelniük, és megpróbálják problémamentessé tenni az ünnepeket. Pedig az ünnepnek nem az aggodalmakról kellene szólnia.

#karácsony
2015.12.14.

Hangolódj rá az ünnepekre!

Manapság, ahogy közelednek az ünnepek, sokan egyre inkább stresszesek, frusztráltabbak lesznek, és ezáltal elvész a varázs, azaz mindaz, ami miatt szeretjük az ünnepeket.