Lélek, család

#Lélek #család

287 db cikk a témában

#gyász
2015.11.01.

Hogyan dolgozd fel a gyászt?

Mindenszentek alkalmával és Halottak Napján sokat gondolunk halottainkra, eltávozott rokonainkra. Sajnos nem csak ilyenkor szembesülünk az elmúlással. Ki előbb, ki később találkozik azzal a maró fájdalommal, amit a gyász hoz magával.

#önbizalom
2015.06.04.

Rettenetesen nagy önbizalomhiányom van...

Azt mondogatom magamnak, hogy én vagyok a legcsúnyább lány, pedig mindenki azt mondja, hogy szép vagyok, de nem hiszem el. És azt is, hogy nagyon buta vagyok, pedig kitűnő tanuló vagyok: színötös, de akkor is ezt érzem. Ráadásul egyedül érzem magam, pedig nagyon sok barátom van, köztük olyanok is, akikben teljesen megbízom.

#rák
2015.05.16.

Rákos beteg a családban

Nehéz helyzet, emberpróbáló. A betegség megváltoztatja a család életét. A diagnózis közlése után a betegség változások sorát indítják el. Személyfüggő, hogy ki, hogyan reagál arra, hogy súlyos betegsége van. Különösen, ha a betegség kimenetele kérdéses, ha általa az élet végességével is szembe kell nézni.

#lélek
2015.05.14.

Csatározás a testvérek között

A testvérek közti időnkénti összetűzések elkerülhetetlenek. Az együttélés, az ellentétes személyiségek és érdeklődés magában hordozza a konfliktus lehetőségét. Ha te is érintett vagy a problémában, itt az ideje, hogy megtanuld az összezördülések helyes kezelését.

#relax
2015.04.15.

Hogyan relaxáljunk?

Rengeteg inger ér minket egy átlagos napon. Miután felkelünk, azonnal zaj vesz körül minket: csendben nagyon kevés részünk van. Zaj vesz körül bennünket az utcán iskolába menet, a tanteremben pedig a zajszint kézzel fogható, aztán rohanunk tovább az utcán és otthon mindenütt gépek zakatolnak, esténként pedig a tévé üvölt vagy a zene. A felgyorsul életmóddal együtt testünk is pörög, agyunk szüntelenül kattog. Hogyan relaxálhatunk?

#válás
2015.04.08.

Szerelmesek a szüleim, de nem egymásba…

A válás krízisét átvészeljük, sok sírás, sok változás esetleg sok veszekedésen keresztül. De mindezek után mi lesz? Mi van akkor, ha a szülők továbblépnek? Mi lesz, ha újra szerelmesek lesznek?

#húsvét
2015.04.03.

Húsvéti tippek és tudnivalók

Milyen szokások kapcsolódnak a húsvéthoz? Miként tudsz készülni rá? Hogyan kell elkészíteni a hagyományos ételeket? Segítünk!

#lélek
2015.03.21.

Miért harcolok a szüleimmel?

A szülőkkel való harc már egész kis korban elkezdődik. Már az első "nem" kimondása egyfajta ellentmondás a szülői akaratnak. Az idő előrehaladtával pedig a felnövekvő gyerek egyre inkább próbálja a saját akaratát kinyilvánítani.

#szülő
2015.03.03.

A szüleim nem engednek sehova

"15 éves vagyok, és a szüleim nem akarnak sehova elengedni, nem engednek meg semmit. Ha leülök velük beszélgetni, abból mindig veszekedés lesz, mert úgyis nekik van igazuk. "Olyan" témákról sem lehet velük beszélgetni, mert máris mélyen belemerülnek és túl sokat akarnak megtudni a magánéletemről. Mit tegyek?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#testvér
2015.01.30.

Hogyan kezeljük a testvéri rivalizálást?

Ha lány testvéred van, az járhat előnyökkel illetve hátrányokkal is. Ha a testvéred jobb eredményeket ér el, féltékeny lehetsz rá. Ezt nevezzük testvéri rivalizálásnak. Nagyon sokan átesnek rajta gyerekkorukban.

#felnőtt
2015.01.06.

Felnőtt vagyok, miért nem ért meg senki?

Amikor 18 évesek leszünk, hivatalosan felnőtt jogokkal bírunk. Ez azonban nem jár automatikusan azzal, hogy a családban is elismernek és felnőttként kezelnek. Miért van ez? Mitől lesz valakiből érett felnőtt?

#karácsony
2014.12.25.

Karácsonyi konfliktusok

Ünnepekkor a felfokozott hangulat miatt megnő a konfliktusok száma. Olykor egy apró dologból is elefántot csinálunk, a balhé viszont rányomhatja a bélyegét a családi hangulatra.

#tél
2014.12.25.

7 szórakoztató program apukáddal

A téli szünet alatt lehetőséged nyílik arra, hogy egy kis időt tölts a szüleiddel. Milyen programot érdemes csinálni ilyenkor?

#szorongás
2014.12.25.

Karácsonyi stressz? Így kerüld el!

Vegyes érzelmekkel várhatjuk a Karácsonyt. Belőled mit hoz ki az ünnep? Idegesen rágod a körmöd, hogy mit vegyél Karácsonyra? Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy hogyan mérsékeld a karácsonyi stresszt.