/ LÉLEK / barátság

LÉLEK barátság kategória (335)

Kutatások igazolják, hogy testtartásunkkal érzéseinket is ki tudjuk fejezni. A görnyedő hát, a behúzott vállak önbizalomhiányt, depressziót sejtetnek.
2010-09-13 3 hozzászólás
A zene hallatán nem csak csak táncolni vagy énekelni lehet, hanem arra is jó, hogy nagy mértékben befolyásolja az ember hangulatát. Kutatások bizonyítják, hogy a megfelelően kiválasztott zene enyhíti a depresszió tüneteit, és csökkenti a lelki fájdalmakat.
2011-01-30 3 hozzászólás
Rengeteg remek cikk született már arról, hogy milyen szavakkal kedveskedjünk a partnerünknek. De mi van azokkal a dolgokkal, melyeket semmi esetre se mondjunk a számunkra közel álló lánynak?
2013-03-05 3 hozzászólás
Azt mondogatom magamnak, hogy én vagyok a legcsúnyább lány, pedig mindenki azt mondja, hogy szép vagyok, de nem hiszem el. És hogy nagyon buta vagyok, pedig kitűnő tanuló vagyok: színötös, de akkor is ezt érzem. Ráadásul egyedül érzem magam, pedig nagyon sok barátom van, köztük olyanok is, akikben teljesen megbízom.
2013-05-30 3 hozzászólás
Van aki könnyen veszi az új helyzeteket, lazán teremt kapcsolatokat, veti magát bele egy társalgás közepébe. Mások nehezen oldódnak, így távolságtartónak gondolják őket, pedig a félénkség mögött gyakran meleg szív, sziporkázó elme lapul. Íme néhány jó tanács arra, hogyan küzd le a félénkséged.
2014-01-05 2 hozzászólás
Majd’ mindenki izgul, amikor szerepelnie kell, legyen szó akár nyilvánosság előtt tartandó beszédről, felelésről, előadásról vagy tanításról. Senki sem kivétel. Mégis, vannak, akik képesek mások elől ügyesen elrejteni idegességüket. Miért? Mert egyszerűen csak meg értik, hogy az idegeskedés önmagát gerjesztő folyamat.
2010-10-29 2 hozzászólás
A poharukat kézben tartó emberek testbeszédük alapján nyolc személyiség-típusba sorolhatók – állítják angol pszichológusok.
2009-07-05 2 hozzászólás
Fekete vagyok. Tudok róla, ha az orrom alá dörgölik, nem leszek se világosabb, se sötétebb, de nem is akarok. Ez nem olyan dolog, amit szégyellek, de büszkének se kell rá lennem, mert ez is csak olyan külsőség, mint az, hogy göndör vagy egyenes a hajad. Sokan azt hiszik, emiatt más vagyok, mint a többi ember.
2010-07-22 2 hozzászólás
A borongós, sötét téli napok közelednek, ilyenkor mindannyian hajlamosabbak vagyunk depresszióra. Ha depressziósnak érzed magad, minél jobb gyorsan tenni ellene – olvasd tovább cikkünket!
2013-06-19 2 hozzászólás
Idegen társaságban kell megjelenned, randira hív álmaid pasija/lánya, komoly tétet jelentő vizsga előtt állsz, esetleg komoly döntést kell meghoznod? A legtöbb emberen ilyenkor úrrá lesz a kétség, s a félelmek szinte megbénítják az illető ésszerű gondolkodását. Hogyan semlegesítsd ezeket a bénító, hibás gondolatokat? Most csokorba szedtük, íme:
2010-04-25 2 hozzászólás
Délelőtt hallgathatom az osztálytársaim gúnyolódását. A legapróbb dologért is kiröhögnek! Délután igyekszem hamar hazaérni, erre anyám belém köt, hogy mért késtem ennyit, kivel voltam. Aztán szeretnék leülni egy 10 percre, hogy kifújjam magam, de egy perc múlva anyám rám szól, hogy miért nem tanulok már. Semmi sem jó neki, amit csinálok." A szakértő válaszol
2010-09-01 2 hozzászólás
"Mindenki engem cikiz. Nyolcadikos vagyok, és még az alattam járók is beszólogatnak és nevetnek rajtam. Mindenfélét pletykálgatnak rólam, és olyanokat is kitalálnak, aminek egy kis része sem igaz! Jóban vagyok az osztálytársaimmal, már amennyire lehet, de mindig azt hallom vissza - több ember által megerősítve! - hogy engem mennyire utálnak a többiek! Pamacsgolyó" A szakértő válaszol.
2010-09-06 2 hozzászólás
A visszahúzódó magatartás még nem feltétlenül probléma, teljesen normális dolog lassan és óvatosan közeledni más emberek és helyzetek felé.
2011-02-22 2 hozzászólás
Egyre gyakoribb az egyes tinik esetében, hogy képtelenek megbirkózni a mindennapok okozta nehézségekkel. A helyzetüket ronthatja a rossz családi háttér, iskolai és magánéleti problémák által felgyülemlett stressz.
2011-03-05 2 hozzászólás
Mindenkivel előfordult már, hogy egy hirtelen jött – és szinte ok nélküli – nevetőgörcs következtében egy ideig nem kapott levegőt, vagy az abbahagyhatatlan kacagási roham odáig fajult, hogy a hasa is belefájdult. De okozhat-e halált az ártalmatlanul indult, felhőtlen nevetés?
2010-07-11 1 hozzászólás