Lélek, barátság

#Lélek #barátság

210 db cikk a témában

#beszéd
2015.12.15.

9 tipp, amivel fejlesztheted kommunikációs képességeidet

A kommunikáció a mindennapi élet alapvető része. Jó kommunikációs készséggel időt spórolsz, elkerülheted a frusztrációt vagy mások megbántását, no meg a kínos hallgatásokkal teli találkozókat. Összeszedtünk 9 olyan tippet, amivel helyzettől függetlenül javíthatsz a kommunikációs készségeden.

#harry potter
2015.11.24.

Mi mindenre tanít meg minket Harry Potter?

Gyerekek és felnőttek millióit bűvölte el Harry Potter világa, ami máig töretlen sikernek örvend. Itt az ideje, hogy a rajongók egy kicsit más szemszögből is nézzék a történetet és szintén itt az ideje, hogy az ellenzők is meglássák a mese bűvöletében rejlő csodákat. Milyen segítséggel szolgálhat nekünk a hétköznapi életben ez a hihetetlen történet? A pszichológus véleménye.

#gyász
2015.11.01.

Hogyan dolgozd fel a gyászt?

Mindenszentek alkalmával és Halottak Napján sokat gondolunk halottainkra, eltávozott rokonainkra. Sajnos nem csak ilyenkor szembesülünk az elmúlással. Ki előbb, ki később találkozik azzal a maró fájdalommal, amit a gyász hoz magával.

#énkép
2015.09.12.

Hogyan fejleszthetem az énképem?

Az énkép nem arról szól, hogy hogyan nézel ki, hanem, hogy hogyan érzed jól magad úgy, ahogy kinézel. Íme, néhány dolog, amit megtehetsz magadért, a jobb közérzetért, a nagyobb önbizalomért.

#kitűzött célok
2015.08.07.

Hogyan érd el céljaidat?

Mindenkinek vannak céljai. Mik a tieid? Le szeretnél adni 6 kilót? Visszanyerni az alakodat? Helytállni a suliban? Keresni egy kis zsebpénzt? Íme, szakértők által ajánlott stratégiák a céljaid felállításához, és ahhoz, hogy el is tudd érni őket.

#önbizalom
2015.06.04.

Rettenetesen nagy önbizalomhiányom van...

Azt mondogatom magamnak, hogy én vagyok a legcsúnyább lány, pedig mindenki azt mondja, hogy szép vagyok, de nem hiszem el. És azt is, hogy nagyon buta vagyok, pedig kitűnő tanuló vagyok: színötös, de akkor is ezt érzem. Ráadásul egyedül érzem magam, pedig nagyon sok barátom van, köztük olyanok is, akikben teljesen megbízom.

#irigység
2015.04.19.

Irigység és féltékenység

Irigység az, amikor a másét szeretnéd megszerezni magadnak: egy tárgyát, a sikerét, az eredményeit. A féltékenység pedig a kapcsolatokra irányul. Kár tagadni, mindenkiben rejtőzik valamennyi ebből a két érzésből. A kérdés az, hogy ki hogyan kezeli őket.

#relax
2015.04.15.

Hogyan relaxáljunk?

Rengeteg inger ér minket egy átlagos napon. Miután felkelünk, azonnal zaj vesz körül minket: csendben nagyon kevés részünk van. Zaj vesz körül bennünket az utcán iskolába menet, a tanteremben pedig a zajszint kézzel fogható, aztán rohanunk tovább az utcán és otthon mindenütt gépek zakatolnak, esténként pedig a tévé üvölt vagy a zene. A felgyorsul életmóddal együtt testünk is pörög, agyunk szüntelenül kattog. Hogyan relaxálhatunk?

#szerelem
2015.04.11.

Mit tehetsz, ha a haverod barátnője jön be?

A rengeteg párkapcsolati dilemmából ez lehet az egyik legnehezebben kezelhető. Szóval neked is bejön a haverod barátnője, vagy éppen Te tetszel neki? Mi legyen a következő lépés, hogyan tovább?

#szülő
2015.03.03.

A szüleim nem engednek sehova

"15 éves vagyok, és a szüleim nem akarnak sehova elengedni, nem engednek meg semmit. Ha leülök velük beszélgetni, abból mindig veszekedés lesz, mert úgyis nekik van igazuk. "Olyan" témákról sem lehet velük beszélgetni, mert máris mélyen belemerülnek és túl sokat akarnak megtudni a magánéletemről. Mit tegyek?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#barát
2015.02.14.

Ha véget vetnél egy barátságnak

Óvodában a gyerekek úgy gyűjtik a barátokat, mint a cukorkát: minél több, annál jobb. Ahogy idősödsz, úgy változnak meg a baráti kapcsolataid is. Más lesz az érdeklődési körötök, más a kedvenc ételetek, ruháitok, ízlésetek zene és minden más terén.

#normális
2015.02.06.

Ki és mi számít normálisnak?

Gyakran hallani, hogy „te nem vagy normális! Megőrültél!?” De sok nehézséggel küzdő ember is úgy érezheti, hogy nem normális, kilóg a közösségből, nem elfogadható a viselkedése. Mit tekint a pszichológia normálisnak, és mi az, ami abnormálisnak számít?

#tulajdonság
2015.02.01.

Hogyan fogadj el másokat?

Még a legközelebbi barátainknak is lehetnek olyan tulajdonságai, amelyeket nem szeretünk bennük. Másokban pedig egyetlen jó tulajdonságot sem tudunk felfedezni. Miért van ez? Hogyan fogadhatnánk el őket?

#karácsony
2014.12.25.

Karácsonyi konfliktusok

Ünnepekkor a felfokozott hangulat miatt megnő a konfliktusok száma. Olykor egy apró dologból is elefántot csinálunk, a balhé viszont rányomhatja a bélyegét a családi hangulatra.

#troll
2014.12.06.

Óvakodj a trolloktól!

Előfordul időnként az utcán, hogy oda-oda szólogatnak az emberek egymásnak. Előfordul, hogy egy zsörtölődő ember rászól egy másikra vagy egy ingerült autós mutogat a többieknek. Az internetnek pedig ott vannak a trollok. Kíméletlen kommentjeik sokaknak okoznak kellemetlenséget. Kik azok a trollok? Hogyan lehet védekezni ellenük?