iphone
#Lélek

A tinik iPhone-t akarnak

2011.05.30.
1 perces olvasási idő

A Piper Jaffray legutóbbi kutatásának eredményeit, melynek során középiskolás diákokat kérdeztek meg véleményükről nemrég közölték. A cég 4500 tinit kérdezett meg az Apple termékek iránti érdeklődésükről, illetve a digitális zenéről. A válasz nem meglepő: a tinik imádják az Apple-t!

Ha minden úgy menne, ahogy a tinik azt tervezik – persze tudjuk, hogy a terveik nem mindig állnak közeli kapcsolatban a valósággal – akkor a tinik több mint fele a következő 6 hónapon belül egy iPhone tulajdonosa lenne. Ezt állítja a kutatás, amely szerint a tinik 17százalékának már most van egy iPhone-ja, míg 37%-uk tervezi, hogy a következő fél év során vesz egyet.iphone

Ezek mellett 22 százalékuknak iPadjük is van otthon, vagy esetleg a készülék az övék is – 20 százalékuk pedig szeretne egy ilyen tabletet venni szintén a következő fél évben.

Nem is volt kérdéses, hogy melyik cég vezet a digitális zenehallgatásban, vagy zeneletöltésben. Azoknak, akiknek van MP3-lejátszójuk, 86 százalékuk iPodot használ, míg a Zune-t használók száma szinte csak elenyésző (3 százalék).

Így hát, a független MP3-lejátszók idővel szinte teljesen el fognak tűnni – az ilyeneket használók száma rohamosan csökken. Emellett a mobiljukról zenét hallgatók száma 50 százalékról 53 százalékra nőtt!

A RIAA nem lesz boldog a statisztikáktól – a zenét letöltő tinik 65 százaléka fájlmegosztó programokat használ. A legális zeneletöltés vezetője abszolút az iTunes, ami a piacot a 95 százalékos adattal uralja. A tinik csupán 37 százaléka állítja, hogy nekik megéri havonta 15 dollárt fizetniük legális zeneletöltésért.

(Gy. A.)