szerelem
#Lélek

Szerelmes vagyok Adam Lambertbe

2010.10.27.
1 perces olvasási idő

13 éves lány vagyok, és szeretném tudni hogy lehetséges-e a szerelem úgy, hogy valakit alig ismerünk? Kedvenc énekesem Adam Lambert, és annyira rajongok érte, hogy minden nap hallgatom legalább 20-szor a zenéit, a szobám fala csak Adam Lambert poszterekből áll, és amikor koncerteken meglátom, elájulok.

Kedves Szerelmes Lány!

Már biztos hallottad azt a mondást, hogy a szerelem vak… Illetve azt is biztos hallottad, hogy a kapcsolatokban a Adam Lambertszerelem átalakul szeretetté. Mindezeknek a hátterében az áll, hogy amikor szerelmesek leszünk, sokszor nem is konkrétan azt a másik személyt szeretjük – hiszen sokszor alig ismerjük – hanem abba vagyunk szerelmesek, akit belegondolunk. Hisszük őt valamilyennek, és ebbe vagyunk szerelmesek. Vannak olyanok is, akik magába az érzésbe szerelmesek, szeretik ezt az állapotot, itt ismét nem a konkrét személy számít. Ezért van az is, hogy amikor eloszlik a rózsaszín köd, akkor sokszor rájövünk, hogy a másik nem is olyan, mint ahogyan azt gondoltuk, és előtűnik az, hogy ő tényleg milyen ember.

Szóval lehetünk nagyon szerelmesek olyasvalakibe is, akit szinte alig ismerünk, de mégis ismerni véljük. Igaz szerelemnek akkor hívjuk, ha a másikat elkezded megismerni, és továbbra is szerelmes maradsz! Hiszen addig ő csak egy olyan előadó, aki tulajdonképpen bármilyen ember lehet a színfalak mögött. Nincsen semmi gond ezzel, hiszen a kamaszlányok nagy része szerelmes lesz énekesekbe, színészekbe. Csak arra vigyázz, hogy mindez ne vegye el a figyelmedet az esetlegesen közben adódó valóságos fiúkról, akikkel mondjuk még konkrét kapcsolatod is lehetne.

(KamaszPanasz - Ujpál Zsófia, pszichológus)