házi kedvenc
#Lélek

Házi kedvenceid gondoskodnak az egészségedről. 3. rész

2010.01.25.
1 perces olvasási idő

Az állatok jókedvet sugároznak a mindennapjainkba. De most nem csak arról az érzésről beszélünk, hogy boldogok vagyunk ha körülöttünk vannak, hanem a kedvenceink segítenek nekünk egészségesnek lenni, és úgy is maradni.

__hirdetes

Kezeljétek együtt az ízületi betegségeket

Hogyha a kutyád ízületi betegségekben szenved oldjátok meg együtt a bajokat! Hogyha az állatorvoshoz kell vinni a kedvencedet, menj el te is orvoshoz egy felülvizsgálatra. A gyakori mozgás nagyon fontos mindkettőtök számára, ezért a sétálás nagyszerű közös tevékenység.

A lovaglás fél egészség

Menj el néha lovagolni! Egy kis lovaglás nagyon jót tesz a szervezetünknek, ilyenkor mozgunk, friss levegőt szívhatunk, ráadásul nagyon szórakoztató dolog. Sőt, a lovagláshoz nem kell nagy erőkifejtést végeznünk, ezért a krónikus betegségekben szenvedőknek is bátran ajánlható ez a tevékenység.

Jelző kutyák

Léteznek olyan kutyák, melyek arra vannak kiképezve, hogy jelezzenek, ha a gazdájuk epilepsziás rohamot kap. Ezek a kutyák arra is ki lehetnek képezve, hogy hogyan óvják meg az epilepsziás roham közben az embert a sérülésektől

Megnyugtatják a szívet

A mexikói szőr nélküli kutya, avagy a xolo arról híres, hogy nagy testhőt bocsát ki. Működik egy szervezet ami ilyen fajta kutyákat tenyészt egészségügyi célokkal, ugyanis ezek a magas testhővel rendelkező kutyák gyógyíthatják a fájdalmakat, és az ízületi betegségeket azzal, hogy melegen tartják a beteg testrészt.

Vakvezető kutyák

Manapság már rengeteg látássérült embernek van vakvezető kutyája. Ezek a kutyák arra vannak kiképezve, hogy segítsenek az embereknek tájékozódni, és megóvják őket a kockázatos helyzetektől. Ezek a kutyák ezenkívül még rengeteg feladatot képesek ellátni, melyekre egy látássérült ember képtelen lenne.

Nyugtató hatás

Azok az emberek akik valamilyen komoly betegségben szenvednek és van háziállatuk,kevésbé hajlamosak a depresszióra mint azok akiknek nincs. Az olyan Alzheimer kórban szenvedők, akiknek van valamilyen fajta háziállatuk, kevesebb dolgot felejtenek el mint egyébként felejtenének. A macskák nagyon jó társak lehetnek a krónikusan beteg embereknek, mert kevesebb gondoskodást igényelnek mint a kutyák.

Állatterápiák

A kórházakban egyre több állatterápiát alkalmaznak, ráadásul a kutatások is kimutatták, hogy azok a beteg gyermekek akik gyógyulásuk alatt kapcsolatban állnak egy kutyával vagy macskával könnyebben , és gyorsabban gyógyulnak mint mások.

Így hát nyilvánvaló hogy a háziállataink rengeteg jót tesznek értünk, viszont sose feledkezzünk el arról, hogy ők is ugyanúgy szeretetet igényelnek, mint mi, így hát ne felejtsük el sose viszonozni a végtelen szeretetüket melyet irántunk éreznek.

(G.V.; Forrás:WebMD)