gyorsétterem
#Ezt látnod kell

Gyorséttermek: ilyen menüt választana egy élelmezési szakértő

2015.03.23.
1 perces olvasási idő

Van az úgy, hogy az ember a nagy rohanásban nem lát más alternatívát maga körül és minden korábbi odafigyelés ellenére bemegy egy gyorsétterembe. Nincs is ezzel probléma, ha egyébként odafigyelünk a táplálkozási szokásainkra, belefér néha egy sült krumplis menü. De választhatunk okosan is, hiszen a sok zsíros és cukros fogás mellé kérhetünk krumpli helyett például salátát, így máris kevésbé ártalmas az ebédünk.

Lássuk, mit választana egy élelmezési szakértő, ha hasonló helyzetbe kerülne!

1. Hambi salátával

Ha már betértél az étterembe és próbálod a lehető legegészségesebb összeállítást kiválasztani, amivel jól is laksz, akkor nem feltétlenül kell elzárkóznod a hamburgertől. Válaszd a grillezett húsos verzióját, plusz a sült krumpli helyett kérj mellé egy friss zöldségekből összeállított salátát.

2. Csirkés wrap extra zöldségekkel

A tortilla lapba tekert grillcsirke csíkok általában salátával vannak kiegészítve, de ha biztosra szeretnél menni, kérhetsz mellé extra adag zöldséget, így biztosan nem fogsz éhen maradni. Ha még kevésbé szeretnél plusz kalóriákat bevinni, kérd a wrapet öntet nélkül.

3. Csirkefalatkák almaszeletekkel

A csirkehús általában jó választás. Igaz, ez az verziója panírozott, ami kissé megnöveli a kalóriatartalmát, ám nem a világ vége, ha egyszer-egyszer ezt választod. Kérhetsz mellé szeletelt almát, ami amellett, hogy egészségesebb, mint az olajban sült köretek, hidd el, még finom is.

Persze amellett, hogy néha becsúszik az étekzések közé egy gyorsétel, fontos odafigyelned arra, hogy ebből ne legyen rendszer, ugyanis hosszútávon nem egészségesek, így elhízáshoz és egészségromláshoz is vezethetnek.

(www.dailymail.co.uk)

Kapcsolódó címkék