sportolás
#Mozgás

Testmozgás: keress új kihívásokat!

2010.06.02.
1 perces olvasási idő

Az intenzív, rendszeres testmozgás fontos a szervezet számára. Elkezdeni azonban csak körültekintően, bizonyos szabályok betartása mellet szabad ...

A mozgásnak élvezetesnek kell lennie. Ha nem az, akkor nem mozogsz igazán. A játék a folyamat, a fitness többnyire a termék. Vedd felfelé az irányt, ne csak gurulj a lejtőkön!

Emelkedőre fel

futóedzésA dombok meghódítása az egyetlen lehetősége az ellenállás fokozására, az emelkedőn való edzésnek. Csípd el a mozdulatokat.

Gondolj a mellkasodra, csípődre és lábfejedre, amikor egy dombra felfutsz. Húzd ki a mellkasod, csípődet szorítsd hátra, és a lábaiddal erőteljesen rugaszkodj el.

Alkalmazkodj, különben gyengülsz

Ha dombokon futsz, az megtöri a mindennapi ritmusodat, és az izmaidat új kihívások elé állítja. És az eredmény? Erősebbé válsz.

Emeld az alapot

Fokozatosan szoktasd magad az emelkedőhöz, az első néhány ismétlést mértékletesen futva és növelve az iramot, amint egyre többet mész.

Kerüld a rossz oldalt

A futás és dombfutás előnye, az hogy fokozatosan mehetsz előre, anélkül, hogy negatívumot, hátulütőt tapasztalnál.

Fokozd

Ha síkságon laksz, akkor kreatívnak kell lenned a dombfutást illetően. Kihalt autópálya felhajtók, vagy többemeletes parkolóházak jöhetnek szóba, bár nyilvánvaló biztonsági problémáknak vagy kitéve. Lehet, hogy a futópad a legjobb megoldás a számodra.

Ragadd meg a köteled

Ha épp egy meredek lejtőn való futással kísérletezel, képzeld azt, hogy a mellkasod közepéhez egy vontatókötél van hozzáerősítve, és fokozatosan a csúcs felé húz téged.

Dőlj bele

Amikor lefelé mész, dőlj a lejtővel. Akkor tudod, hogy jó csinálod, amikor úgy érzed, mintha mindjárt fejre esnél.

Tartogass valamit a csúcsra is ...

Ne támadd a dombot a legmeredekebb részén, hidd el erősebb nálad!

...aztán landolj!

Mindig hatásos, ha egy versenyen elkezdesz tempózni épp a csúcs előtt. Lehagysz mindenkit, és máris odaértél a tetőre, elsőként.

(KamaszPanasz - Sz.L.)