Ujpál Zsófia
#Egyéb

Ujpál Zsófia

2010.11.01.
2 perces olvasási idő

Önéletrajz.

Bemutatkozás

Ujpál Zsófia pszichológusMár kamaszkoromtól kezdve foglalkoztatott az emberi működés, az emberi viselkedés mögött meghúzódó mechanizmusok, az emberi lélek mélysége és misztériuma. Próbáltam megérteni saját magam és másokat, kerestem, mi kell a változáshoz, változtatáshoz. Fiatalon megszületett bennem az elhatározás, mivel szeretnék foglalkozni: emberekkel, embereknek való segítségnyújtással.

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai karán végeztem pszichológusként 2006-ban. Már egyetemi éveim alatt kapcsolatba kerültem különböző pszichológiai zavarokban szenvedő betegekkel azon kutatásaink során, melyet az OPNI (Országos Neurológiai és Pszichiátriai Intézet) Nyéki út részlegén, illetve a SOTE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáján folytattunk.

Az egyetemen szerzett nagy mennyiségű elméleti tudást a fentiek mellett további szakmai gyakorlattal egészítettem ki posztgraduális módszerspecifikus képzéseim során, úgy, mint Autogén tréning, Firkateszt Elemzés, Integratív Hipnoterápiás Képzés, Pszichodráma.

Szakmai tapasztalatszerzésem, szakmai fejlődésem meghatározó mérföldkövei voltak a saját önismereti folyamatom során tett felfedezések, saját berögződéseimmel való sikeres küzdelmek. Részt vettem mind egyéni, mint csoportos terápiában, ahol az emberi természettel és saját természetemmel kapcsolatos sok kérdőjel megválaszolásra került bennem. Hiszem azonban, hogy az önismeret egy soha véget nem érő ösvény, nem olyan dolog, amit kipipálhatunk, hogy „na ezzel megvagyok”.

Ezen az ösvényen az első lépések, az első szakaszok bizony nehezek, kitartást és kemény munkát igényelnek. Ahogy azonban az első szakaszokon túljutunk, az önismeret göröngyös, akadályokkal teli ösvénye kalandteli utazássá válik.

A személyiségpszichológiai tudásomat és tapasztalatomat szervezetpszichológiai ismeretekkel, munkahelyi környezetben megvalósuló személyiségfejlesztésben szerzett gyakorlattal egészítettem ki.

Már az egyetem alatt elkezdtem készségfejlesztő tréningekkel foglalkozni, kisvállalatoktól egészen a nagy multinacionális cégekig tartottam kommunikációs, konfliktuskezelési, együttműködési, vezetői és stressz menedzsment készségeket fejlesztő tréningeket magyar és angol nyelven.

Szakmai háttér

ELTE PPK, okleveles pszichológus
ELTE PPK, drogprevenciós képzés
Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület, Relaxációs terapeuta
Integratív Pszichoterápiás Egyesület, Integratív Hipnoterapeuta
Willliams Életkészségek Tanfolyam („hatékony stressz-kezelés”)
Firkateszt elemző tanfolyam Dr. Vass Zoltán vezetésével
Magyar Pszichodráma Egyesület, Pszichodráma asszisztens - folyamatban

Elérhetőségek
Weboldal: www.lelek-harmonia.hu
Rendelési idő: H-CS: 10.00 - 20.00, megbeszélés szerint
E-mail cím: [email protected]
Mobil: + 36 (30) 535 - 1549

Specialitások

  • Stresszkezelés
  • Szorongásos zavarok terápiája
  • Depresszió terápiája
  • Önbizalom erősítése
  • Pszichoszomatikus betegségek terápiája
  • Munkahelyi problémák
  • Kommunikációs készségek fejlesztése
  • Párkapcsolati, családi és munkahelyi konfliktusok kezelése
  • Alkohol- és drogfüggőség

Előadások / publikációk

  • Magyar Pszichiátriai Társaság XII. Jubileumi Vándorgyűlése (2005. január, Budapest) - A Shelden Westen-féle Értékelő Eljárással (SWAP) szerzett hazai tapasztalatok
  • Magyar Pszichológiai Társaság XVI. Nagygyűlése (2004. május, Debrecen) - A depresszió súlyosságát és kimenetelét befolyásoló tényezők vizsgálata - poszter - szekció.
  • Congresul national de medicina interna – cu participare internationala (2004. April, Romania) - Prognostic factors in major depression: 2 year follow-up study of 141 patients
  • Depresszió kimenetelét bejósló tényezők – nyomonkövetéses vizsgálatok alapján (szakdolgozat, 2006)
  • HR modellek és módszertanok kifejlesztése a munkahelyi stressz és kiégés csökkentésére, különböző HR rendszer modulok fejlesztése érdekében (Valeant Pharma Magyarország Kft. megbízásából végzett szervezetpszichológiai felmérés, 2008)
  • Hr modellek és módszertanok kifejlesztése a kiégés, munkahelyi stressz azonosítására, dolgozói megküzdés felmérésére (East Phone Kft. megbízásából készített szervezetpszichológiai kutatás, 2009)