/ DROG, CIGI, ALKOHOL / cigi

DROG, CIGI, ALKOHOL cigi kategória (141)

A third-hand dohányzás tulajdonképpen azokat a felületeket érinti, amellyel a dohányos közvetlenül érintkezik. Kanapék, ruhák szövetek és egyéb berendezési tárgyak. Ezek ugyanúgy veszélyesek a többi emberre is, főleg a kisgyerekekre, akik kúsznak-másznak és lépten-nyomon, mindent a szájukba vesznek, ezáltal rengeteg – dohányzásból származó – fertőzést kaphatnak el.
2010-12-01
A dohányzó szülők gyermekei nemcsak a passzív dohányzás ártalmaitól szenvednek, de nagyobb az esélyük arra, hogy maguk is dohányossá váljanak.
2010-11-26
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért, a Légúti Betegek Országos Egyesülete és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány csatlakozik ahhoz az európai kezdeményezéshez, amely sürgeti, hogy törvény garantálja minden munkavállaló számára a dohányfüstmentes munkahelyen való munkavégzés lehetőségét.
2010-11-18
El akarod kerülni a dohányzást? Nem akarsz rászokni, de kíváncsi vagy, a többiek vajon miért cigiznek? A dohányzás rendszerint egyfajta lázadásként kezdődik, ám egy életre szóló káros szenvedéllyé alakulhat. Íme 9 tipp, hogyan kerüld el, hogy akaratlanul rászokj a dohányzásra:
2010-11-08
Bár a tinédzser egy része „öngyógyítás” céljából cigarettázik, a cigaretta valójában csak növeli a depresszió kockázatát, mondják a kutatók.
2010-10-23
Az elmúlt időszakban a kutatók több felmérést és vizsgálatot is elvégeztek. Szerintük az, ha egy sztár rágyújt egy filmben, nagyban ösztönzi a fiatalokat, hogy ők is elkezdjék a cigizést.
2010-10-01
Évente több, mint ötmillió ember hal meg a világon a dohányzás következtében. Magyarországon minden évben harmincezer ember halálát okozzák a dohányzás következtében kialakuló betegségek.
2010-09-10
A pipázók és a szivarozók többsége tudja és állítja, hogy a dohányzás káros az egészségre. De legtöbbjük mégis fenntartja és elhiteti magával és a környezetével azt a tévhitet, hogy a pipázás vagy a szivarozás valahogy egészségesebb, mint a cigizés. A valóság azonban az, hogy ezek a dohány termékek ugyanazokat a veszélyeket hordozzák magukban, mint a cigi. Sőt, néha még nagyobbakat is.
2010-08-31
Titokban, a tanárok elől elbújva a WC-n cigizel, próbálod káros (és számodra tiltott) szenvedélyed leplezni a tanáraid és szüleid előtt? Esetleg szeretnél leszokni, és eltávolodni a rád rossz hatással lévő csoporttól, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? Bárhogyan is érezz, mindkettő csoportról szót ejtünk ebben a cikkben.
2010-08-25
A Te környezetedben is vannak olyan csajok, akik egyik cigiről a másikra gyújtanak, mert azt hiszik, ettől menők lesznek és vékonyak maradnak? Nos, egy új finn kutatás eredmény csalódást kell, hogy okozzon nekik, megcáfolja a karcsúság és cigaretta összefüggéséről szóló tévhiteket.
2010-08-17
Csak az USA-ban az eladott cigarettamennyiség több mint negyedét a mentolos cigaretta teszi ki. Kutatások szerint a mentolos aromával „dúsított” cigaretta hagyományos társainál sokkal csábítóbb a fiatalok számára, ráadásul gyorsabb hozzászokást okoz, és sajnos nehezebb is leszokni a szívásáról.
2010-07-06
Gátja lehet-e egy sportoló pályafutásának, ha valamilyen káros szenvedély rabja? Nyilvánvaló, hogy az ő szervezetüket is ugyanúgy károsítja a dohányzás, ennek ellenére szép számmal vannak nem éppen példás életet élő, mégis egykor vagy jelenleg csúcsra jutott sportolók. Gondoljunk csak az aranylabdás, világ-és európabajnok Zinedine Zidane-ra.
2010-06-29
Asztmás és allergiás, tüdő- és légúti betegségekkel foglalkozó társaságok és egyesületek egyhangúlag támogatják, hogy tiltsák meg minden olyan adalékanyag alkalmazását, amely a dohánytermékek fogyaszthatóságát, illetve a hozzászokást, a függőség kialakulását erősítheti.
2010-06-25
Ez a cikk nem a szokásos, dohányzásról lebeszélő "kampányszöveg". Csak közlünk néhány, számodra eddig valószínűleg ismeretlen adatot a cigarettázásról. A döntés ezután már a Te felelősséged!
2010-06-24
Hogy miért olyan hatalmas ellenség a cigaretta? Ha érdekel, és foglalkozol a következményekkel, megismered a hatását, az segíteni fog a leszokásban! A tudás hatalom!
2010-06-13
<<  1 ... 7 8 9 10  >>