/ BETEGSÉGEK / nátha

BETEGSÉGEK nátha kategória (100)

Az előző héthez képest Európában megduplázódott azon országok száma, amelyekben felgyorsult az influenza terjedése – számolt be az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Facebook-oldalán szombaton.
2012-01-24
Azon pattanásos páciensek, akik antibiotikus kezelésben részesülnek, nagyobb eséllyel kaphatnak torokgyulladást. Egyes kutatók szerint az intenzív antibiotikumos kúrának számos mellékhatása lehet, ezért a pácienseknek mérlegelniük kell a várható kockázatok és a kezelés által elérhető javulás között.
2012-01-16
A torokfájás és -gyulladás nem csak a téli hónapokban jelentkezhet, sőt nyaranta közel félmillióan élik át tüneteket – a patikusok becslése szerint. Az okokról, a tünetekről és az orvosi kontroll jelentőségéről dr. Augusztinovicz Mónika, az Oxygen Medical fül-orr-gégész szakorvosa beszélt.
2011-06-23
Még a világ leglátványosabb helyei is kórságok otthonául szolgálnak. Sárgaláz, malária, gyermekbénulás csaphat le a gyanútlan turistára. Ellene csak úgy lehet védekezni, hogy jóval az utazás előtt tájékozódsz az úti cél felől.
2011-04-17
Az influenza kezelésének természetes módját keresed? Akad ugyan néhány természetes gyógymód az influenza tüneteinek enyhítésére, azonban természetes influenzakúra nem ismeretes ezidáig.
2011-02-12
Tehát, honnan is tudható, hogy van-e aggodalomra okunk, ha tüsszögünk? Noha a megfázás, a szezonális influenza és a H1N1 mind felső légúti megbetegedések, különböző vírusok okozzák azokat.
2011-01-30
Biztos hallottad, hogy mindenki az ez évi influenza-szezonról beszél, de valószínű, hogy nem is gondolkodtál többet rajta, hacsak nem te is elkaptad. Ha beteg leszel, segíthet hogy gyorsan jobban érezd magad, ha tudod mitévő légy.
2011-01-28
Míg reggelente a legtöbb tinédzser küszködve kászálódik ki az ágyból, Louisa Ballnak tíz nap szükséges ahhoz, hogy felébredjen a szendergéséből, egy nagyon ritka idegi rendellenesség miatt. Tehát milyen is lehet Kleine-Levine szindrómával élni?
2011-01-08
Hogyan érjük el, hogy ezek a fantasztikus találmányok ne váljanak vírusok hordozójává?
2010-12-03
Fáj a fejed, a karod, a lábad, és minden izmod, amely csak létezik. Egyik pillanatba meleged van, másikban pedig majd meg fagysz. Kapar a torkod, és folyamatosan köhögnöd kell. Nos, valószínű, hogy téged az influenza döntött le a lábadról.
2010-11-13
Mindenki tudja, hogy ha lázas, gyógyszert kell bevenni annak csillapítására. De mi van akkor, ha a gyógyszer okoz lázat? Mert ilyen is létezik!
2010-10-16
Az őszi-téli időszakban a közösségbe kerülő gyermekek gyakran panaszkodnak fülfájásra. A fülgyulladással kapcsolatban dr. Csányi Mártát, a Budai Allergiaközpont fül-orr-gégész orvosát kérdeztük.
2010-10-05
A köhögés reflexes mechanizmus, születésünk pillanatától kezdve szervezetünk védekező eszköze. Alapvető funkciója a légutakba került idegen anyag azonnali eltávolítása. A köhögés tünet, hátterében igen nagyszámú betegség állhat. Írásunkban most a kevésbé ismert kiváltó okok bemutatására vállalkozunk, dr. Potecz Györgyi tüdőgyógyász segítségével.
2010-09-25
"Jobban járnék, ha nem szednék minden megfázásra, betegségre tablettákat, mert mindig úgy érzem, hogy nélküle is meg tudok küzdeni a betegséggel. A kérdésem, hogy a gyógyszerszedésnek milyen előnyei és hátrányai vannak." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.
2010-07-28
Gátolt orrlégzést, orrfolyást, de akár horkolást vagy fejfájást is eredményezhet az orrpolip, amely a gyakori tévedéssel szemben nem daganat. Érdemes azonban utánajárni a jelenségnek, hiszen jelenléte krónikus fertőzéshez, gyakori orrmelléküreg-gyulladáshoz vagy szaglászavarhoz is vezethet. A témáról dr. Koppány Judit, a Budai Allergiaközpont fül-orr-gégész szakorvosa beszélt.
2010-07-12
<<  1 ... 4 5 6 7  >>