/ BETEGSÉGEK / méhnyakrák

BETEGSÉGEK méhnyakrák kategória (49)

"A méhnyakrák hány éves kortól alakulhat ki egy nőben? Milyen tünetei vannak?"
2010-11-15
Rákom volt, de legyőztem! Hazatérés daganatos betegség kezelése után.
2010-11-12
A chlamydiák a baktériumoknál kisebb, sejten belül élősködő paraziták. A Chlamydia trachomatis által okozott betegség a fejlett társadalmakban a leggyakoribb nemi betegségnek és a meddőség vezető okának számít.
2010-10-12
Elcserélt spermák a megtermékenyítésnél, transzplantáció hibásan megállapított vércsoport után, eltávolított egészséges here...
2010-09-21
Sétálj sokat, sportolj, élj a lehető legegészségesebben! Persze ezzel nem biztos, hogy a daganatos betegségeket elkerülöd, de tudnod kell: mindent elkövetsz, hogy ne következzen be!
2010-09-12
Ha mást nem is tudsz az egész témáról, egy valamit fontos, hogy az eszedbe véss! A fogyatékos emberek ugyanúgy élnek szexuális életet!
2010-09-11
Kedves Szerkesztőség! Abban reménykedem, hogy választ tudtok adni egy kérdésemre a fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatban. A családomban édesanyám révén már előfordult mellrákos eset. Igaz az, hogy emiatt nem lehet biztonságos számomra fogamzásgátló tabletta szedése? Néhány barátomnál előfordult nemrégiben, hogy kiszakadt a kondom szex közben és egy biztonságosabb fogamzásgátló módszert szeretnék alkalmazni.
2010-09-07
A humán papillomavírus-fertőzés a leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség, leginkább a 25 év alatti, szexuálisan aktívak körében fordul elő.
2010-07-09
A telefonok, és más eszközök által keltett mágneses mezők rossz hatással lehetnek az egészségre. Itt van néhány egyszerű módszer az ezek által okozott károk minimalizálására.
2010-05-18
A Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság 2010 áprilisában kezdődő kampányában rendkívüli kedvezménnyel biztosítja a humán papillómavírus okozta méhnyakrák- és egyéb HPV okozta megbetegedések elleni négykomponensű védőoltást.
2010-03-26
"A méhnyakrák milyen tünetekkel jelentkezik? A betegség kialakulása korhoz kötött, vagy akár 15 évesen is kialakulhat?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.
2010-03-15
Biztosan láttál már olyan TV sorozatokat mint a Dr. House, vagy Vészhelyzet. Ezeket sokan szeretjük, viszont ha arra kerül a sor, hogy kés alá kell feküdjünk, még a gondolattól is ódzkodunk. Kevesebbet szeretnél stresszelni műtét előtt? Ebből a cikkből megtudhatod, hogy mit kell tenned!
2010-01-07
Bármely fiú/férfi, aki tett már meg hosszabb autóutat lányokkal/nőkkel, egyetért abban, hogy a lányok pisisebbek, azaz sokkal többször pisilnek, mint a fiúk. Akármelyik benzinkútnál, vagy útszéli pihenőnél is állsz meg, szemmel láthatóan sokkal hosszabb a sor a női WC előtt. Mi lehet ennek az oka?
2009-11-19
Többek között Ferencvárosban is ingyen juthatnak hozzá a 13 éves lányok a HPV-elleni oltáshoz július óta. Ez a korosztály az, amelyik szakmai szempontból még a leghatékonyabban megóvható, de természetesen az idősebbeknek is ajánlott a méhnyakrákot hatékonyan megelőzni képes oltás.
2009-09-21
A vaginizmus a szexuális élet zavarainak osztályozásakor a fájdalom tünetcsoportba tartozó kórkép. Tulajdonképpen a gát és a hüvely izmainak, görcsös állapota, a hüvelybemenet működésbeli rendellenessége, mely megnehezíti, esetenként lehetetlenné teszi, a hímvessző, és egyéb más, akár saját ujj, nőgyógyászati vizsgálóeszköz hüvelybe jutását, megakadályozva ezzel akár a beteg által is kívánt közösülést vagy a nőgyógyászati vizsgálatot, tamponhasználatot, irrigálást.
2009-08-07
<<  1 2 3 4  >>