/ BETEGSÉGEK / méhnyakrák

BETEGSÉGEK méhnyakrák kategória (49)

Méhnyakrákról akkor beszélünk, amikor a méhnyakon beteg, kórosan osztódó sejtek találhatók. A méhnyak a méh alsó részén található, ez köti össze a méhet a hüvellyel. A méhnyakrák korai stádiumban sikeresen kezelhető. Rendszerint már nagyon korai szakaszban is kimutatja az úgynevezett Pap-teszt.
2013-12-11
A HPV a humán papillomavírus rövidítése, mely az egyik leggyakrabban előforduló szexuális úton terjedő kórokozó. Több mint 130 típusa ismert.
2013-11-15
A Szinapszis Kft. egy nemzetközi projekt (Aurora Projekt) keretében 6 ország (Románia, Csehország, Szlovákia, Görögország, Olaszország, Magyarország) több mint 2300 válaszadójának ismereteit elemezte. Az eredmények alapján akadnak még, akik a méhnyakrákkal kapcsolatos tudása fontos kérdésekben hiányos, így nem hozhatnak felelős döntést a betegség megelőzését illetően – különösen igaz ez a magyar nőkre.
2013-01-25
A szexuális úton terjedő betegség tünetei nem feltétlenül jelentkeznek azonnal az érintkezés után. Néha napokig, hetekig semmi jel nem utal a lappangó betegségre, pedig már akkor is fertőz.
2012-11-07
A kisajkak összenövése viszonylag gyakori elváltozás a serdülőkor előtt a leánygyermekeken. Általában a szülők veszik észre, vagy rutin, fizikális vizsgálaton diagnosztizálják a panaszmentes gyermeken.
2012-08-30
A rák diagnózisa után is a teljes egészség biztosítására kell figyelni - érvelt annak az amerikai kutatócsoportnak a vezetője, amely tanulmányában azt vizsgálta, milyen betegségben halnak meg a rákbetegek.
2012-04-23
A férfiakat is ugyanúgy veszélyezteti a humán papillomavírus, mint a nőket! A pénisz, a végbélnyílás, a fej és a nyak körül kialakult rákos megbetegedések egyaránt származhatnak ezen kórokozó valamelyik fajtájától.
2011-12-06
Egy gyógyszer, egy orvosság, amely megelőzi a rákot! Ez ma szinte minden orvos és beteg álma. Hasonló álom vált valóra, körülbelül 5 évvel ezelőtt, amikor a humán papillomavírust megakadályozó vakcinát engedélyeztek.
2011-06-30
Tedd fel minden kérdésedet az orvosodnak. Ne hezitálj, bármilyen kétséged is van, azt beszéld meg vele. Akkor se aggódj, ha a meddőséged nem elsődleges fontosságú az orvosod számára – hiszen a legtöbb doktor elsősorban arra koncentrál, hogy az adott rákbetegségeden segítsen.
2011-01-26
Talán eszedbe jutott már, hogy egy nap szülő szeretnél lenni. De elgondolkoztál már azon, hogy a rák-kezelésed hogyan befolyásolja a lehetőséget, hogy valamikor gyereked legyen?
2011-01-25
A telefonunk mindenben segít nekünk, a netes bankolástól egy étterem kiválasztásáig, ha idegen városban járunk.
2011-01-11
Elég nagy az esély arra, hogy ismersz valakit, aki rákos volt - például egy idősebb rokon vagy valaki egy barátod családjában. Olykor azonban a rák tiniket is érint, és amikor az érintett személy Te vagy, a szó egészen más értelmet nyer - valamit, ami egyszerre személyes és ijesztő.
2010-12-29
A human papilloma vírus (HPV), ami az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség, szemölcsöket eredményez a nemi szerveken.
2010-12-22
A rákos betegségek nem gyakoriak tinédzsereknél. Egyes betegségek, például a mellrák, általában felnőtt nőknél alakul ki – a tini lányoknál csak ritkán fordul elő. De van néhány rákfajta, mint például a hererák, ami gyakrabban jelentkezik tinédzsereknél.
2010-12-07
A rákos betegek sokszor változó érzésekkel kell, hogy együtt éljenek. Egyik este lefekszenek, majd másnap már egy másik emberként, egy –számukra – idegen bolygón ébrednek. Természetesen ezt a külvilág felé nem mutatják.
2010-11-30
<<  1 2 3 4  >>