Betegségek

#Betegségek

1307 db cikk a témában

#betegség
2009.08.24.

Hírességek betegségei

Miután szétnéztem hogy mi is az, ami érdekelhet Titeket, gyorsan megtaláltam hogy ezek mindenképpen. Ezért egy picit, most mi is utánajártunk, hogy pontosan mi is történt az egykori Hollywoodi sztárral, illetve a háromszoros világbajnok nehézsúlyú bokszolóval?

#káros szenvedély
2009.08.21.

Káros szenvedélyek rabságában

A szenvedély - idegen szóval addikció - gyógyszerek, élvezeti szerek pszichés okú szokásszerű, folyamatos fogyasztását jelenti, a függőség fogalmával rokonítható. Bár a köznyelv a szenvedélybetegséget és a függőségeket döntően az alkoholizmussal, dohányzással és a kábítószerezéssel azonosítja, a probléma lényegesen összetettebb ennél.

#stressz
2009.08.14.

A stressz asztmát okozhat a gyerekeknél

Egy új tanulmány bebizonyította azt, hogy ha a gyerekek nagyon magas stressznek vannak kitéve, az nagyon könnyen asztmává fordulhat. A kialakulás esélyét tovább növelik az olyan rizikófaktorok, mint például a dohányzó vagy alkoholista szülők.

#allergia
2009.08.01.

Történelmi allergiások

Az allergiát napjaink betegségének tartják, holott e kór az érintettek életét már az ókorban is pokollá tette.

#kiszáradás
2009.07.19.

Top 4 nyári veszély tinikre

Ahogy melegszik az idő, a sürgősségi osztályt is egyre többen keresik fel. A leggyakoribb okok: vágások, törött csontok és fejsérülések.

#petefészek
2009.07.06.

A policisztás petefészek betegség (PCOS)

A PCOS egy mozaikszó, jelentése policisztás ovárium (petefészek) szindróma, vagy ahogyan szerzői névvel jelölik: Stein-Leventhal szindróma. Bár az elnevezés csak a petefészekre utal, valójában igen összetett, több szervet érintő betegségről van szó.

#menstruáció
2009.07.03.

A leggyakrabban előforduló hüvelyfertőzések

A hüvelyben előforduló baktériumok összetételét és mennyiségét számos tényező határozza meg, illetve egyensúlyát könnyen felboríthatja, például a szervezet hormonális állapota, a táplálkozás, bizonyos gyógyszerek alkalmazása, egyes mosakodószerek túl gyakori alkalmazása.

#Michael Jackson
2009.06.26.

Miért halt meg a pop királya, Michael Jackson?

Michael Jackson csütörtökön 50 éves korában meghalt. Jacko, sajtóhírek szerint krónikus gyomorvérzésben, az úgynevezett alfa 1-antitripszin hiány nevű örökletes betegségben szenvedett, illetve a műtétek következtében valószínűleg egy baktériumfaj is megtámadhatta szervezetét.

#hímvessző
2009.06.09.

Amikor sérül a hímvessző

Még belegondolni is fáj! Ritka, ám ha bekövetkezik a férfi nemi szervek sérülése (harapás, szúrás, ütés stb. következtében), kékes elszíneződése, a heves fájdalom, duzzanat sok esetben szakértői segítséget kíván megmentésük érdekben.

#asperger
2009.06.01.

Aspergeres művészek

Az Asperger-szindrómát a mások iránti teljes érdektelenség, zárkózottság, ismétlődő mozdulatsorok, szokatlan válaszok, tárgyakhoz való megmagyarázhatatlan viselkedés, a napi rutinban bekövetkező változás merev elutasítása jellemzi. Előfordulhat bizonyos esetekben a látás, a hallás, az érintés, a szaglás és az ízlelés fokozott érzékenysége is.

#viedójáték
2009.06.01.

Tízből egy fiatal videójáték függő a felhasználók körében

Egy új kutatás eredménye szerint a videójátékot használó fiatalok közel 9 százaléka függő. Ezek a gyerekek nem csak sokat játszanak, hanem a játékhoz való viszonyuk károsan befolyásolja az iskolai teljesítményüket, a családjukkal és barátaikkal való viszonyukat, és komoly betegségekhez, viselkedési zavarokhoz vezethet.

#Asperger
2009.05.18.

Aspergeres tudósok, politikusok

Az Asperger szindrómás betegek beilleszkedési gondokkal, tanulási nehézségekkel küszködnek, jellemzően nyelvi- és kommunikációs nehézségeik vannak, motoros tevékenységeik ismétlési kényszerre utaltak, érzelmi labilitás és éretlenség jellemezi őket. Einstein, Newton és számos híresség is ebben a betegségben szenvedett!

#sertésinfluenza
2009.05.01.

Sertésinfluenza: Mire figyelj?

A híradók, újságok tele vannak a sertésinfluenzáról szóló hírekkel, ami lehet, hogy aggodalommal tölt el, de hidd el, pánikra semmi ok! A hírek leginkább Mexikóra vonatkoznak, és ami ott történik, nem feltétlenül kell, hogy itthon is megtörténjen.

#playstation
2009.03.30.

A túl sok PlayStation fájdalmas bütyköket okozhat

Játékosok vigyázat! A kontroller túl szoros markolása, és a gombok erőteljes nyomogatása egy újfajta, eddig nem ismert bőrbetegséget okoz, melyet a tenyéren keletkező fájdalmas kinövések, dudorok jellemeznek