Betegségek

#Betegségek

1308 db cikk a témában

#betegség
2009.11.02.

Hogyan éld túl a kórházat?

Cikkünk első részében bepillantást nyerhettél a kórházba érkezés után várható eseményekről, a Téged körülvevő kórházi alkalmazottakról. Lássuk mi várható ezek után!

#betegség
2009.10.26.

Ha kórházba kerülsz - Mire számíts?

Amikor azon gondolkodik az ember, hogy mi lesz, ha kórházba kerül, mindenki beleborzong, de ezzel tulajdonképpen el is intézi a témát. Igen ám, de mi van akkor, ha tényleg kórházba kell menned? Nos, ha előre tudod, hogy mire számíthatsz, az talán megkönnyítheti a dolgodat.

#táplálkozás
2009.10.16.

Te kihez fordulsz tanácsért?

Egy új tanulmány szerint a kamaszok 63 %-a a szüleihez, gyámjához fordul először az egészségügyi és táplálkozással kapcsolatos kérdésekkel. 50 %-uk az internetről tájékozódik.

#terhesség
2009.10.14.

Gyakori hányás a terhesség alatt

A terhesség ideje alatt a gyakori hányás és hányinger rendkívül kellemetlen lehet, és ha nem kezelik, súlyos egészségi problémákat okozhat mind a kismamában, mind a csecsemőben.

#kóla
2009.10.05.

A kóla bénulást okozhat

Az emberek az utóbbi időben több üdítőitalt fogyasztottak, mint valaha. Az orvosok azonban arra figyelmeztetnek, hogy a túlzott kólafogyasztás izomproblémákat okozhat.

#vér
2009.10.01.

Vegyszerek a véredben!

Több mint 48 mérgező, a mindennapok során gyakran használt vegyi anyagot mutattak ki öt környezetvédelmi aktivista nő vérében és vizeletében – derült ki a környezetvédelemért és humán egészségügyért felelős amerikai Környezetvédelmi Munkacsoport tanulmányából.

#sertésinfluenza
2009.09.27.

Hogyan védekezhetsz a sertésinfluenza ellen?

A H1N1 vírus magyarországi, májusi felbukkanása óta eddig több mint 150 új influenzás megbetegedést regisztráltak, közülük 32 beteget ápoltak kórházban, egy beteg meghalt. A megbetegedések száma várhatóan növekedni fog. Hogyan védekezhetünk ellene?

#egészség
2009.09.23.

Egészség érettségi

Átlagosan 15 perc alatt megszerezhető lesz az úgynevezett egészségérettségi. Ennyi ideig tart az a vizsgálatsor, amelyen egy most megjelent rendelet szerint minden 16 évesnek át kell esnie. A szűrést az iskolaorvosi rendelőben végzik majd. A vizsgálatoknak része lesz a pszichés fejlődés vizsgálata éppúgy, mint például a szív- és érrendszeri állapot felmérése.

#sms
2009.09.23.

A halálos SMS-ezés

Összegyűjtöttem pár érdekes esetet ami megtörtént az ismerőseimmel SMS-ezés közben. Ilyen például az, hogy Peti nekiment egy földön fekvő hajléktalannak, Imi a falnak ment neki, sőt velem az történt, hogy lefejeltem egy stoptáblát. Igen, lehet hogy vicces, de az ilyen szituációk könnyen végzetesek is lehetnek, hogyha sétálgatás közben nyomkodod a mobilodat. Akár hiszed, akár nem az emberek meg is sérülhetnek ilyenkor.

#étkezési zavar
2009.09.18.

Biszexualitás, homoszexualitás = étkezési zavar?

Az evési rohamok, hánytatás és hashajtó szedése egyaránt gyakoribb azon fiúk és a lányok körében, akik magukat melegnek, leszbikusnak, biszexuálisnak vagy "többnyire heteroszexuálisnak" vallják - számolnak be róla a kutatók a Journal of Adolescent Health című szaklapban.

#szex
2009.09.14.

Vénuszbetegség

Tudtad, hogy a szexuális úton terjedő betegségek az 1990-es évek előtt csak nemi betegségekként (venereal diseases), VD-ként emlegették? A szó a latin „venereus” szóból ered, mely tulajdonképpen azt jelenti, hogy Vénusztól, a rómaiak szerelem istennőjétől való.

#magas vérnyomás
2009.09.13.

A tv és a számítógép gyermekkori magas vérnyomást okoz

Az ülő foglalkozások, amelyek képernyőhöz kötődnek úgy tűnik, hogy nem is olyan veszélytelenek. Egy augusztusi tanulmány szerint, a tv képernyője, a számítógép, és az egyéb videojátékok lehetnek az okai – kortól és nemtől függetlenül – a gyermekkori magas vérnyomásnak.

#fogyókúra
2009.09.04.

Egy új táplálkozási zavar: a drunkorexia

Mindnyájan hallottunk már az anorexiáról, a bulimiáról, sőt talán még a manorexiáról is (az anorexia férfi változata). A legújabb betegség, amely azokat érinti, akik megpróbálnak kilóiktól szabadulni, a drunkorexia.

#testedzés
2009.09.02.

Tornateremből a kórházba – mi az oka?

Napjainkban a gyerekek sokkal többször kerülnek kórházba tornatermi sérülés által, mint egy évtizeddel ezelőtt, mutatta ki egy gyermekosztályon végzett felmérés.

#közlekedési baleset
2009.08.29.

Tanácsok közlekedési baleset esetére

A kezdő jogosítvánnyal rendelkezőknek még nincs nagy rutinjuk a forgalomban,ezért nekik nagyobb esélyük van, hogy balesetet szenvedjenek. Akár más volt a hibás, vagy akár te voltál néhány dolgot érdemes szem előtt tartani baleset esetére!