Betegségek

#Betegségek

1306 db cikk a témában

#számítógép
2010.08.21.

Internet - Káros hatások az agyra

A számítógép amellett, hogy megkönnyíti életünket könnyen rabságba is ejt. A monitor előtt töltött aránytalanul nagy idő miatt egyre nő a számítógép- és internet-függők, valamint a magatartási zavarokkal küzdők száma. Ráadásul az agyadban is változásokat okoz.

#cukorbetegség
2010.08.20.

Egyre fiatalabbakat érint a cukorbetegség

A diabétesz ugyan súlyos betegség, mégsem jelenti azt, hogy a sportot el kell felejteni. Sőt, a komoly szövődmények megelőzésének leghatásosabb módszerei a személyre szabott étkezés és a - tervszerűen és felügyelettel végzett - mozgás.

#allergia
2010.08.20.

Hogyan éljük túl a parlagfű szezont?

A csalánfélék virágporának koncentrációja ugyan lassan csökken, de ezzel párhuzamosan erősödik a leggyakoribb és legtöbb panaszt okozó allergén növény, a parlagfű pollenszórása. Dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológusának segítségével bemutatjuk azokat az egyszerű praktikákat, melyek segítségével a mindennapok még könnyebbé tehetőek.

#tömegszörfözés
2010.08.08.

Tömegszörfözés – valóban veszélyes?

A tömegszörfözés egyre népszerűbbé vált a zenei fesztiválok esetében, de sajnos komolyabb balesetek forrásává is válhat. Egyeseknél a tömegszörfözés, a pogó és a színpadmászás a zenei fesztiválok szerves részévé váltak, és nem is számolnak a rizikókkal. Ezzel ellentétben, mások számára ez egy veszélyes és antiszociális tevékenység, ami mind a tömeget, mind a „szörfözőt” komolyan veszélyezteti. (A tömegszörfözés az, amikor valakit a tömeg a kezeivel emel mindenki fölé.)

#gyógyíthatatlan
2010.08.07.

SLE - Szisztémás lupus erythematosus

Az SLE a test több szervét érintő, gyógyíthatatlan autoimmun betegség, mely 90 százalékban a női nemet érinti. Leggyakoribb célpontjai a bőr, a vesék, és a szív. Milyen kilátásai vannak az SLE-ben szenvedő betegnek?

#pénisz
2010.08.06.

A pénisz rendellenességei

Az alábbiakban csokorba szedtük a pénisz néhány rendellenességét, egy részük veleszületett, mint például a hypo- és az epispadiasis, ezeket gyerekkorban műtéttel szükséges megoldani, más részük kamaszkorban is aktuális problémát jelenthet, ide tartozik a fitymaszűkület és a rövid fitymafék.

#falgyom
2010.08.03.

Falgyom: gyógynövény, de egyben erős allergén is

Számos, a természetben megtalálható növény vitathatatlan gyógyhatással rendelkezik. A falgyomot vizelethajtó, reumás panaszok, cukorbetegség, cellulitisz, vesebántalmak, magas vérnyomás és légzőszervi megbetegedések kezelésére alkalmazhatjuk eredményesen. Fogyasztása allergiások számára mégsem ajánlott, a legfrissebb vizsgálatok alapján ugyanis erős allergenitással rendelkezik.

#facebook
2010.07.29.

Facebookos ismerkedés okozta halálát

Facebookon behálózta, majd elcsalta a lányt kirándulni egy 19 éves szlovákiai fiú. A 22 éves áldozat holttestét másnap találták meg, Nitrica határában - elásva.

#gyógyszer
2010.07.28.

Gyógyszer nélkül is leküzdhetem a betegségeket? - Az orvos válaszol

"Jobban járnék, ha nem szednék minden megfázásra, betegségre tablettákat, mert mindig úgy érzem, hogy nélküle is meg tudok küzdeni a betegséggel. A kérdésem, hogy a gyógyszerszedésnek milyen előnyei és hátrányai vannak." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#aquapark
2010.07.21.

Ha kihajózol - Biztonságban a vízi járműveken

Amikor az időjárás melegebbre fordul, mindenki szeretne a víz körül lenni. Az uszodában vagy a strandon fetrengeni, ugyanis a víz az egyetlen nyáron, amely felveheti a versenyt a nagy meleggel! Sajnos, általában az emberek többsége csak jól érzi magát, és azon kívül, hogy vet egy pillantást a vízi mentőre, nem is törődik a biztonsággal, pedig nem ártana. Az 5 és 24 éves fiatalok körében ugyanis a vízbe fulladás a második leggyakoribb halálok.

#nyaralás
2010.07.17.

Utazási tippek

Az az álmod, hogy barátaiddal mentek nyaralni? Esetleg a családi mini busszal? Egy ilyen utazás bátran besorolható a nyári kalandok közé.

#függőség
2010.07.15.

Ha számítógépfüggő a gyerek

"Tisztelt Doktornő! Van egy ismerősöm, 12 éves, és egy számítógépes játék rabja lett. Biztosan függő (beteg), nagyon megváltozott a személyisége. Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel tudnék segíteni és változtatni a helyzeten? Agresszív ha a számítógépéhez közeledem, nekiesik a szüleinek, ha kikapcsolják a gépét." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#MP3
2010.07.14.

Mit csinál az MP3 lejátszód a hallásoddal?

Ha úgy gondolod, hogy a hangos zene hallgatása semmilyen károsodással nem jár, akkor tévedsz. Ha azt hiszed, hogy bírod még a strapát és bírni is fogod addig, amíg nem gondolod úgy, hogy az olvasás csendesebb nyugodtabb elfoglaltság, akkor is tévedsz. Sajnos a hallási problémák a mai modern lejátszók miatt sokkal hamarabb is jelentkezhetnek, mint a nyugdíjas kor.