Betegségek, emésztési panaszok

#Betegségek #emésztési panaszok

55 db cikk a témában

#allergia
2014.07.12.

Utazás ételallergiával – Mire figyelj?

Utazás során teljesen kikapcsolhatunk, hátrahagyhatjuk a napi problémákat - kivéve, ha ételallergiánk van. Aki ételallergiás, annak mindig, még utazás közben is figyelnie kell arra, hogy mit eszik. Néhány óvintézkedés betartásával és előkészület megtételével azonban gondoskodhatunk az egészségünkről és a kellemes időtöltésről.

#fertőzés
2014.07.01.

Gyomor-bélrendszeri fertőzések

A gyengébb szervezetek hamarabb kiszáradnak, és az ellenálló képességük is kevésbé hatékony, ezért esetükben egy gyomor-bélrendszeri fertőzés komoly következményekkel járhat.

#kényszerevés
2014.02.02.

Mi is az a kényszerevés?

A kényszerevés a leggyakoribb evéssel kapcsolatos probléma, ami előfordul a férfiaknál és a nőknél is egyaránt. A kényszerevésben szenvedő emberek gyakran túleszik magukat, még akkor is, ha nem éhesek, és nem tudják kontrollálni, hogy mennyit esznek. Ez a probléma nem csak a kövér embereket érinti, habár a kényszerevés gyakran elhízáshoz vezet.

#hasmenés
2012.10.07.

Hasmenés - Mikor forduljunk orvoshoz?

Számtalan oka lehet annak, ha a kellemetlen hasmenéssel kell megküzdenünk. Mitől alakulhat ki, mit ajánlatos ilyenkor enni, inni, mikor kell orvoshoz fordulni? Ezekre a kérdésekre válaszol dr. Hidvégi Edit, a Budai Allergiaközpont gyermekorvosa, gasztroenterológus.

#ételallergia
2012.06.17.

Az ételallergia tünetei az életkorral változnak

Az ételallergiások legnagyobb számban a csecsemők és kisgyerekek közül kerülnek ki. Sok esetben mire óvodába kerülnek, elmúlnak a panaszaik. Ha mégsem így történne, az egyes életszakaszokban más-más tünetek jelentkezhetnek.

#hasnyálmirigy
2012.05.04.

Mi is az a hasnyálmirigy?

Kutyanyelv, falevél, kalapács – alakra, ezekhez hasonlítják a hasnyálmirigyet azok az orvosok, akiknek "betekintésük van" e szerv működésébe. Ők a gasztroenteorológusok, hiszen a hasnyálmirigy az emésztőrendszer fontos, meghatározó része. De vajon mi mit tudhatunk róla?

#lisztérzékenység
2010.03.31.

Meddőséget okozhat a kezeletlen lisztérzékenység?

A lisztérzékenység szerteágazó tünetei miatt a páciensek a legtöbb esetben nem is sejtik, hogy panaszaikat a búza, árpa és rozs elfogyasztása okozza, így nem is fordulnak orvoshoz.