Betegségek, depresszió

#Betegségek #depresszió

54 db cikk a témában

Diszpraxia: ügyetlenkedés, sete-suta mozdulatok
#diszpraxia
2024.02.15.

Diszpraxia: ügyetlenkedés, sete-suta mozdulatok

Ügyetlenkedő, sete-suta mozdulatok? Jobb és bal irány rendszeres tévesztése? Tájékozódási zavar? Gyakori kisebb-nagyobb sérülések, balesetek? Az értelem zavarára semmi sem utal? A nem mindennapi furcsaságokat a diszpraxia okozhatja.

9 dolog, ami felboríthatja a hormonháztartásodat
#hormonok
2023.09.29.

9 dolog, ami felboríthatja a hormonháztartásodat

Valld be: amikor úgy érzed, hogy teljesen ki vagy borulva, és fogalmad sincsen, hogy mi az oka, valószínűleg a hormonokat okolod. Ez talán őrültségnek tűnhet, de valójában nem biztos, hogy messze jársz az igazságtól.

Győzd le a szorongást!
#szorongás
2023.07.11.

Győzd le a szorongást!

Korábban már szó volt róla, hogy milyen hatással van a szorongás a testre és az érzelmekre. Éppen ezért a szorongás leküzdéséhez legalább annyira meg kell mozgatni a testet, mint a lelket.

A trichotillománia nyomában
#trichotillománia
2023.03.31.

A trichotillománia nyomában

Mindenki életében vannak olyan nehéz időszakok, amikor a stressz és a szorongás hátrányosan befolyásolja a mindennapos tevékenységeket. Az, aki trichotillomániától szenved, még egy további problémával is szembesül: ők kényszert éreznek arra, hogy a saját hajukat, testszőrzetüket kihúzzák. Ez egy kívülálló számára teljesen érthetetlen szokásnak tűnik, de ez nem szokás, hanem egy pszichés zavar.

Mi az az alexithymia?
#alexithymia
2023.02.10.

Mi az az alexithymia?

Nem képesek a mély fájdalomra, ahogy a kitörő örömre sem; képtelenek az érzelmi kötődésre, emiatt nincsenek szoros emberi kapcsolataik sem. Ők az alexithymiások, az érzelmi vakságban szenvedők.

Mit tehetsz, ha súlyos beteg a testvéred?
#betegség
2023.01.28.

Mit tehetsz, ha súlyos beteg a testvéred?

Beteg a testvéred. Nem. Nemcsak egy nátháról van szó, ami ahogy jött, úgy el is múlik és minden megy tovább. A testvéred súlyos beteg lett, ami miatt teljesen átrendeződött az életetek. Minden, ami eddig biztos volt, bizonytalanná vált. Minden, amit eddig közösen döntöttetek el, az ő érdekeinek - gyógyulásának lett alárendelve.

#krónikus betegség
2021.07.30.

Hogyan élj együtt egy krónikus betegséggel?

Krónikus betegséggel együtt élni még felnőttként sem egyszerű feladat, - hiszen az élet minden területére kihat - gyermekkorban pedig még hatványozottabban jelentkeznek az ezzel kapcsolatos problémák.

#unalom
2021.05.14.

Vigyázz, az unalom megbetegíthet

Unatkozol? Unatkozol. Egyszerűen nem tudod, mihez kezdj magaddal: se erőd, se motivációd, se kedved nincs semmihez… A percek ólomlábakon vánszorognak, nem hat rád semmi. Ez baj! Miért? Mert az unalom megbetegíthet.

#étkezési zavar
2021.04.10.

Öngyilkossághoz is vezethetnek az étkezési zavarok

Meglepő igazságokat is tartalmaz az Étkezési Rendellenességek Akadémiája (The Academy of Eating Disorders) által közzétett lista, amelyről szerintük az embereknek tudniuk kell. Úgy vélik, hogy az “igazságok” eloszlatják azokat a mítoszokat, amelyek az étkezési rendellenességekkel küzdők fejében élnek, azért mert ők úgy gondolják, hogy vagy túlságosan soványak vagy érezhetően túlsúlyosak.

#bulimia
2021.02.04.

Hogyan segíts bulimiás barátodon?

Rendszerint a bulimiás betegek normális súlyúak vagy nagyon kicsi felesleggel rendelkeznek, talán fel sem tűnik senkinek, hogy mivel küszködnek. Vannak azonban bizonyos jelek, melyek az étkezési zavarra utalnak, és ha sokat vagytok együtt, jól ismered az illetőt, neked is feltűnhet, hogy segítségre van szüksége!

#depresszió
2020.11.25.

Középpontban a depresszió

A depresszió manapság nyolcból legalább egy tinit érint, tehát gyakorinak mondható. Bárki áldozatául eshet, bár egyes tanulmányok szerint a lányok hajlamosabbak rá, mint a fiúk.

#péntek 13.
2020.03.13.

Beteges félelem péntek 13-ától?

A paraszkavedekatriafóbia, más szóval a péntek 13-ától való beteges félelem a közvélekedéssel ellentétben, valójában ritka jelenség, mivel az is ritkán fordul elő, hogy a pénteki nap 13-ára esik. A mai nap pont egy kivétel.

#kamaszkori depresszió
2018.08.10.

Az én kamaszkori depresszióm története

Név nélkül mesélem történetemet, kamaszkori depresszióban szenvedtem. Emlékszem, hogy azt mondták nekem, a középiskolai éveknek kellett volna a legszebbeknek lennie az életemben, de nekem életem egyik legrosszabb időszaka volt.