Betegségek, bőr

#Betegségek #bőr

141 db cikk a témában

#medúza
2014.07.04.

Mit tegyél, ha megcsípett egy medúza?

A medúzák a csalánozók családjába tartoznak és a hosszú csápjaikban méreganyagot raktároznak. A legtöbb medúzacsípésre egy erős allergiás reakció a válasz, ám vannak olyan fajok, amelyek csípése akár halált is okazhat. Éppen ezért ha megcsípett egy medúza, azonnal kérj orvosi segítséget!

#hpv
2014.06.30.

Hogyan védekezz a méhnyakrákért felelős HPV-vírus ellen?

Bár a méhnyakrákért felős HPV-fertőzések 90 százalékával a szervezet általában két éven belül megbirkózik, a maradék 10 százalék komoly veszély forrása lehet. A védőoltás azonban bárki számára elérhető. Aki kéri, három oltással szinte teljes védettséget kaphat a méhnyakrák kialakulásáért felelős HPV-vírus ellen.

#cukorbetegség
2014.06.28.

Harc a száraz bőrrel cukorbetegség esetén

Ha cukorbeteg vagy, nagyobb az esélyed a bőrproblémákra. Sokat tehetsz azért, hogy csökkentsd a kockázatot! Alábbi egyszerű tanácsaink segíteni fognak ebben.

#anyajegy
2014.06.20.

Anyajegy eltávolítás - Amit tudni érdemes

Az anyajegyek többsége ártalmatlan bőrjelenség, amely csupán esztétikai gondot okozhat. Az anyajegyek kialakulásáról, felismerésről és eltávolításáról cikkünkben olvashatsz.

#izzadás
2014.06.08.

Mi okozhatja a túlzott izzadást?

A fokozott verejtékezés, vagy a túlzott izzadás gyakori betegség, amely gondot okozhat a mindennapi életben. Becslések szerint az emberek 2-3 százaléka szenved a hónalj túlzott izzadásától (hónalj hiperhidrózis) vagy a tenyér és a talp izzadásától (palmoplantar hiperhidrózis).

#csalánkiütés
2014.05.26.

A csalánkiütés okai, kezelése

Majdnem minden negyedik ember szenved csalánkiütéstől vagy más, hasonló jellegű allergiás reakciótól. Ezek legfőbb okozója a meleg és az allergia.

A körömgomba okai, megelőzése, kezelése
#köröm
2014.05.25.

A körömgomba okai, megelőzése, kezelése

A gomba kialakulásának két legfőbb oka, ha valamilyen nyirkos közegben mezítláb járunk, vagy ha más fertőzöttel érintkezünk. A fertőzés legkönnyebben edzőteremben, zuhanykabinokban és uszodákban alakulhat ki és terjed.

#vírusos szemölcs
2014.04.22.

A vírusos szemölcs tünetei és kezelése

A vírusos szemölcs a bőr vírusos eredetű fertőző betegsége. Kórokozói a HPV családba tartozó vírusok. A szemölcsök kezelése elsősorban bőrgyógyászati feladat. A drogériákban kapható szemölcsirtó készítmények csak ideiglenesen csökkentik a szemölcs méretét, nem jelentenek végleges megoldást.

#akné
2014.04.03.

12 tipp pattanások ellen

A pattanások, aknék rengeteg fiatal, sőt felnőtt önértékelését ássák alá. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza ennek a gyakran krónikus problémának a kezelési lehetőségeit vette számba.

#rosacea
2014.03.25.

A rosacea kialakulásának okai

A rosacea főként nők körében fordul elő, kezelés nélkül egyre súlyosbodó tünetekkel. A bőrpanaszok kezelésének ma már több módja is létezik. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusának véleménye szerint azonban az eredmény egyik esetben sem lehet tartós, ha a kiváltó okot nem szüntetjük meg.

#visszér
2014.03.17.

A visszér nemcsak nem szép, de veszélyes is

Nem csak esztétikailag zavaróak, de a komfortérzeten is rontanak a visszerek, hajszálerek. Dr. Sepa György, az Oxygen Medical sebésze, érsebésze szerint érdemes még kihasználni a kevésbé napsütéses időszakot és egy kíméletes eljárással megszabadulni a kellemetlen visszerektől.

#pikkelysömör
2014.03.10.

Pikkelysömör - kezelési lehetőségek

A pikkelysömör elsődleges jellemzője, hogy a betegség a bőr elszarusodásával jár. A jelenséget a bőr szarutermelő sejtjeinek (keratinocyták) elburjánzása okozza.

#alvási apnoe
2014.01.21.

Alvásproblémák és a szépség

A jó megjelenéshez elegendő alvásra van szükség. Ha napi 7 vagy 8 óra alvás után sem ébredünk frissen, egész nap fáradtság gyötör, nyúzott külsőnk arra figyelmeztet, hogy az alvás minőségével van probléma. Egy kutatás eredménye szerint az alvási apnoe kezelésével nem csak egészségre káros hatásait előzhetjük meg, de megjelenésünk is frissebb, fiatalosabb és kipihentebb lehet.

#akné
2013.12.28.

5 gyors tipp a pattanásos bőr védelme érdekében

A pattanásos bőrt általában a faggyúmirigyek túlzott működése okozza. Hatásukra a pórusaid eltömődnek: a piszok, az elhalt hámsejtek és a felgyülemlett baktériumok bőrgyulladást okoznak, ami mitesszer vagy pattanás formájában mutatkozik meg.

#akné
2013.12.27.

Hogyan juss túl a pattanások érzelmi megpróbáltatásain?

A pattanás nem csak egy bőrbetegség, gyakran jár együtt lelki betegségekkel is. A pattanások pszichológiai és társadalmi hatásai sem elhanyagolhatóak, mivel súlyos rövid- és hosszú távú következményei lehetnek. Jó hír azonban, hogy ezek a tünetek kontrollálhatóak.