/ BETEGSÉGEK / balesetek

BETEGSÉGEK balesetek kategória (179)

Közeledik a nyár, sokan úgy gondoljátok, itt az ideje belevágni a sportolásba, hogy a szezonra formába lendüljetek. Mielőtt azonban meggondolatlanul belevágnátok a mozgásba, tudnotok kell, hogy az ízületeink könnyen megsérülhetnek – főleg akkor, ha hosszú kihagyás után hirtelen vágunk bele egy újfajta edzésbe.
2010-05-21

- hirdetések -

Ha azt hallod, valakinek kiütötték a fogát, elsőnek talán a verekedés jut eszedbe. Ám ez a baleset a sportolás hevében is előfordulhat, különösen hokizás, focizás, vagy a küzdősportok esetén. És a biciklis balesetekről még nem is beszéltünk… Jó hír azonban, hogy a kiütött fog megmenthető!
2011-01-20
Michael Jackson csütörtökön 50 éves korában meghalt. Jacko, sajtóhírek szerint krónikus gyomorvérzésben, az úgynevezett alfa 1-antitripszin hiány nevű örökletes betegségben szenvedett, illetve a műtétek következtében valószínűleg egy baktériumfaj is megtámadhatta szervezetét.
2009-06-26
Az összefoglaló néven elektrotraumának nevezett sérüléscsoport két fő formája az áramütés és a villámcsapás. Áramhatás esetén az emberi test elektromos energia hatása alá kerül, mely könnyen halálos következményeket okozhat. A károsodás mértéke függ az áram erősségétől, az áram típusától (egyen- vagy váltóáram), az áramütés helyétől és a szervezeten belüli útjától, illetve az áramhatás időtartamától.
2014-04-10
Fúrás, faragás, barkácsolás, elektromos készülék javítás és az egyéb ház körüli munkák végzése közben bármikor előfordulhat kisebb-nagyobb baleset. Az elsősegélynyújtás életmentő is lehet!
2014-08-09
Egy nyugodt hétvégi délutánon remek kikapcsolódás a fűnyírás. Csicseregnek a madarak, mi pedig semmi mást nem csinálunk, csak tologatjuk a fűnyírót. De nem árt odafigyelni! Tanácsaink segítségével biztosan balesetmentesen élvezhetjük a fűnyírást.
2015-04-25
Összeszedtük, mire kell figyelned vezetés közben, ha Te is a friss jogosítvánnyal rendelkezők táborába tartozol.
2014-07-14
A tizenévesek korosztálya veszélyeztetettebb, mint gondolnánk. Fiatalok, erősek, ellenállóak vagyunk? Egy angol tanulmány szerint ez csak tévhit. Melyek is azok a betegségek, balesetek, amik a tinédzsereket veszélyeztetik?
2013-09-14
Kamaszként bizony előfordulhat, hogy baleset ér téged, vagy valamely társadat, és felnőtt jelenlétének hiányában, az orvosi segítség megérkezéséig neked kell ellátnod a sérülést. Összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, illetve, hogy mit tegyél helyettük.
2010-02-01
A légúti elzáródás beavatkozás nélkül általában végzetes, ugyanis ha az oxigénhiány nem szűnik meg 3-4 percen belül, akkor az agysejtek kezdenek elpusztulni és a szívműködés is hamarosan leáll.
2014-02-18
A denveri George Linn életét valószínűleg annak köszönheti, hogy azon a bizonyos pénteki napon pizzát kívánt. A férfi éppen akkor kapott szívrohamot, amikor a futár megérkezett...
2010-07-21
Az ájulás rövid ideig tartó, múló eszméletvesztés, amely az agy több mint 8 másodpercig tartó átmeneti vérellátási zavara miatt jön létre. Ez a jelenség gyakran megesik a fiataloknál és időseknél egyaránt.
2015-03-08
Ha nem csak könnyen csillapítható hajszálérvérzést látsz, értesítsd a mentőket, a segítség megérkezéséig pedig igyekezz csökkenteni a vérveszteséget, figyelve a higiénés szabályokra is!
2014-04-09
Mindig fel kell, hogy merüljön a mérgezés gyanúja, ha a beteg eszméletlen állapotban van. A betegen a általában friss levegővel és sok folyadékkal segíthetünk a legtöbbet a mentők kiérkezéséig.
2010-09-07
A Schlatter-Osgood a fiatal, még növekedésben lévő gyermekeknél jelentkező, a sípcsont felső részét érintő csontelhalási folyamat. Általában jóindulatú, visszafordítható betegség.
2013-02-17