/ BETEGSÉGEK / balesetek

BETEGSÉGEK balesetek kategória (182)

A tömegszörfözés egyre népszerűbbé vált a zenei fesztiválok esetében, de sajnos komolyabb balesetek forrásává is válhat. Egyeseknél a tömegszörfözés, a pogó és a színpadmászás a zenei fesztiválok szerves részévé váltak, és nem is számolnak a rizikókkal. Ezzel ellentétben, mások számára ez egy veszélyes és antiszociális tevékenység, ami mind a tömeget, mind a „szörfözőt” komolyan veszélyezteti. (A tömegszörfözés az, amikor valakit a tömeg a kezeivel emel mindenki fölé.)
2010-08-08

- hirdetések -

A denveri George Linn életét valószínűleg annak köszönheti, hogy azon a bizonyos pénteki napon pizzát kívánt. A férfi éppen akkor kapott szívrohamot, amikor a futár megérkezett...
2010-07-21
Amikor az időjárás melegebbre fordul, mindenki szeretne a víz körül lenni. Az uszodában vagy a strandon fetrengeni, ugyanis a víz az egyetlen nyáron, amely felveheti a versenyt a nagy meleggel! Sajnos, általában az emberek többsége csak jól érzi magát, és azon kívül, hogy vet egy pillantást a vízi mentőre, nem is törődik a biztonsággal, pedig nem ártana. Az 5 és 24 éves fiatalok körében ugyanis a vízbe fulladás a második leggyakoribb halálok.
2010-07-21
Az az álmod, hogy barátaiddal mentek nyaralni? Esetleg a családi mini busszal? Egy ilyen utazás bátran besorolható a nyári kalandok közé.
2010-07-17
Amikor az időjárás melegebbre fordul, mindenki szeretne a víz körül lenni. Az uszodában vagy a strandon fetrengeni, ugyanis a víz az egyetlen nyáron, amely felveheti a harcot a nagy meleggel! Sajnos, általában az emberek többsége csak jól érzi magát, és azon kívül, hogy vet egy pillantást a vízimentőre, nem is törődik a biztonsággal, pedig nem ártana. Az 5-24 éves fiatalok körében ugyanis a vízbe fulladás a második leggyakoribb halálok.
2010-06-11
Bármennyire is hívogató a víz, ne fürödj a kiöntött folyókban, mert veszélyes lehet - hívja fel a figyelmet az ÁNTSZ. A szakemberek úgy tapasztalták, a jó idő miatt sokan becsülik alá a valós veszélyt.
2010-06-06
Közeledik a nyár, sokan úgy gondoljátok, itt az ideje belevágni a sportolásba, hogy a szezonra formába lendüljetek. Mielőtt azonban meggondolatlanul belevágnátok a mozgásba, tudnotok kell, hogy az ízületeink könnyen megsérülhetnek – főleg akkor, ha hosszú kihagyás után hirtelen vágunk bele egy újfajta edzésbe.
2010-05-21
Fiatalok és idősek körében egyaránt gyakran jelentkező panasz a nyak, derék, váll és térd fájdalma. A következőkben megtudhatjuk, mit tegyünk, hogy az említett fájdalmakat megelőzzük. Dr. Babai László prevenciós szakértő segítségével annak is utána jártunk, vajon táplálkozásunk hogyan befolyásolja a tünetek kialakulását.
2010-05-14
A kamaszok lába folyamatos növekedésben és fejlődésben van, ami azt jelenti, hogy egy rosszul megválasztott cipő akadályozhatja lábaik egészséges fejlődését, és ez akár élethossziglan tartó lábfej-, térd és hátfájáshoz vezethet.
2010-01-19
A dohányzás és a zsíros ételek fogyasztása mellé mostantól a mobiltelefonon történő túlzottan sok sms-írás is feliratkozik az egészségkárosító tényezők közé. A túl sok üzenet bepötyögése ugyanis fájdalmat válthat ki az sms-t író kézben, mivel ilyenkor természetellenes helyzetben kell tartanunk ujjaink mellett vállainkat és hátunkat is – állítja egy friss tanulmány.
2009-11-23
Összegyűjtöttem pár érdekes esetet ami megtörtént az ismerőseimmel SMS-ezés közben. Ilyen például az, hogy Peti nekiment egy földön fekvő hajléktalannak, Imi a falnak ment neki, sőt velem az történt, hogy lefejeltem egy stoptáblát. Igen, lehet hogy vicces, de az ilyen szituációk könnyen végzetesek is lehetnek, hogyha sétálgatás közben nyomkodod a mobilodat. Akár hiszed, akár nem az emberek meg is sérülhetnek ilyenkor.
2009-09-23
Napjainkban a gyerekek sokkal többször kerülnek kórházba tornatermi sérülés által, mint egy évtizeddel ezelőtt, mutatta ki egy gyermekosztályon végzett felmérés.
2009-09-02
A kezdő jogosítvánnyal rendelkezőknek még nincs nagy rutinjuk a forgalomban,ezért nekik nagyobb esélyük van, hogy balesetet szenvedjenek. Akár más volt a hibás, vagy akár te voltál néhány dolgot érdemes szem előtt tartani baleset esetére!
2009-08-29
A közúti balesetek legtöbbje nem olyan súlyos mint például egy ütközés. Az emberek nagy részének volt már kisebb balesete- ilyen például ha valaki nekitolat egy táblának. Ezek ugyanolyan szintű problémák mint a defekt vagy más műszaki hiba.
2009-08-16
Ahogy melegszik az idő, a sürgősségi osztályt is egyre többen keresik fel. A leggyakoribb okok: vágások, törött csontok és fejsérülések.
2009-07-19
<<  1 ... 10 11 12 13  >>