/ BETEGSÉGEK / balesetek

BETEGSÉGEK balesetek kategória (179)

Azt mondják, a nagy dolgokat gyakran kis csomagok rejtik. Ez a kis csomag jelen esetben 122 cm magas és 30 kg súlyú.
2010-12-16

- hirdetések -

Az agyi károsodás nagyon ijesztően hangzik. Agyunk nagyon sokféle sérülésre érzékeny lehet.
2010-11-19
Ha egy baleset során személyi sérülés történt, vagy súlyos anyagi kár, köteles vagy értesíteni a rendőrséget. Milyen teendőid vannak még?
2010-11-16
Véletlenül széttörtem a lázmérőt, ami higanyos. Először amit tudtam, azt felsöpörtem és kidobtam. De volt olyan hely, ahová nem fért be a seprű, így felporszívóztam (nagyon kevés higany volt már). Utána szellőztettem 2 órán keresztül. Jól csináltam? Nagyon ártalmas az egészségre?
2010-11-12
Még ha a kórházi sorozatok nagy rajongója is vagy, könnyen lehet, hogy nyugtalanság lesz úrrá rajtad, amikor vársz a műtétedre. Évente több millió tini látogatja meg a műtőt, így a legjobb, ha te is tájékozódsz arról, hogy pontosan, mi is vár téged egy operáció előtt, közben és után.
2010-11-11
Napjainkban több névhasználata is elterjedt. Nevezik csak simán arthritisnak, vagy magyarosítottabb nevén degeneratív ízületi gyulladásnak is.
2010-11-05
Ahogy egyre több időt töltünk a szabadban sportolással, túrázással, felmerül a kérdés: vajon nem ártunk-e szervezetünknek az izomlázat okozó erőteljes fizikai terheléssel.
2010-10-28
Magyarországon a legtöbb ivóvizet szennyező kémiai anyag az arzén. Vegyületei vízben nehezen oldódóak, színtelenek, szagtalanok és igencsak mérgezőek. A határérték feletti szennyezettség azonban arzén-felhalmozódáshoz vezet a szervezetben, amelynek döntő szerepe lehet a bőr-, tüdő-, hólyag és veserák kialakulásában. Ilyenkor elhúzódó mérgezés állhat a hátterében, de találkozhatunk akut mérgezés tüneteivel is.
2010-10-08
A herecsavarodás ritkán látható, főleg serdülőkorban előforduló kórkép, melynek során a herét és mellékherét ellátó erek megcsavarodnak, a herék keringése emiatt károsodik.
2010-09-28
A húgyutak több módon is megsérülhetnek. Gyakran okozza közúti balesetek, zuhanás, lőtt vagy szúrt sebek, műtét. A húgyúti sérülések következménye akár veseelégtelenséghez is vezethet, enyhébb esetekben is kialakulhat fertőzés, gyulladás, vizelési zavar, erekciós zavar, ezért húgyúti sérülés gyanúja esetén mindig fordulj orvoshoz.
2010-09-09
Mindig fel kell, hogy merüljön a mérgezés gyanúja, ha a beteg eszméletlen állapotban van. A betegen a általában friss levegővel és sok folyadékkal segíthetünk a legtöbbet a mentők kiérkezéséig.
2010-09-07
A fiatal versenyző halála rányomta bélyegét az egész indianapolisi gyorsasági-motoros hétvégére.
2010-08-30
A tömegszörfözés egyre népszerűbbé vált a zenei fesztiválok esetében, de sajnos komolyabb balesetek forrásává is válhat. Egyeseknél a tömegszörfözés, a pogó és a színpadmászás a zenei fesztiválok szerves részévé váltak, és nem is számolnak a rizikókkal. Ezzel ellentétben, mások számára ez egy veszélyes és antiszociális tevékenység, ami mind a tömeget, mind a „szörfözőt” komolyan veszélyezteti. (A tömegszörfözés az, amikor valakit a tömeg a kezeivel emel mindenki fölé.)
2010-08-08
A denveri George Linn életét valószínűleg annak köszönheti, hogy azon a bizonyos pénteki napon pizzát kívánt. A férfi éppen akkor kapott szívrohamot, amikor a futár megérkezett...
2010-07-21
Amikor az időjárás melegebbre fordul, mindenki szeretne a víz körül lenni. Az uszodában vagy a strandon fetrengeni, ugyanis a víz az egyetlen nyáron, amely felveheti a versenyt a nagy meleggel! Sajnos, általában az emberek többsége csak jól érzi magát, és azon kívül, hogy vet egy pillantást a vízi mentőre, nem is törődik a biztonsággal, pedig nem ártana. Az 5 és 24 éves fiatalok körében ugyanis a vízbe fulladás a második leggyakoribb halálok.
2010-07-21
<<  1 ... 9 10 11 12  >>